Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum păstrezi impecabil aspectul canapelelor şi al fotoliilor tapiţate cu material textil

Cum păstrezi impecabil aspectul canapelelor şi al fotoliilor tapiţate cu material textil

Fotoliile şi canapele îmbrăcate în materiale textile sunt foarte populare. Sunt practice şi îmbogăţesc estetica încăperii în care sunt integrate, creionând stilul amenajării. Totuși, în timp, din cauza uzurii sau a scurgerilor accidentale de lichide aspectul acestora se poate modifica. În rândurile următoare ne-am propus să punctăm câteva dintre soluțiile eficiente care ajută la păstrarea aspectului impecabil a acestor piese de mobilier.

Utilizarea de huse de protecţie

Husele de protecţie sunt soluţii eficiente de a menține aspectul de nou pentru canapele şi fotolii. Sunt disponibile într-o varietate mare de texturi şi culori foarte flexibile, putând fi montate și demontate cu uşurinţă. Astfel de huse sunt lavabile, deci nu pun probleme dacă pe ele se scurg accidental lichide, sosuri sau alte tipuri de alimente. Multe dintre husele existente pe piaţă sunt impermeabile deci nu permit lichidelor căzute din greşeală să ajungă pe tapiţeriile canapelelor ori a fotoliilor pe care le protejează.

Curăţarea periodică

Dacă nu agreezi varianta de protecţie menţionată anterior şi vrei să te bucuri de aspectul autentic al canapelelor şi a fotoliilor, le poţi păstra impecabile prin realizarea unor operaţiuni simple de curăţare periodică. Cu ajutorul aspiratorului poţi lua praful de pe suprafeţele acestora. Acest pas nu va permite îmbâcsirea corpurilor de mobilier cu praf, păr, scame sau resturi căzute de pe haine şi piele. Pentru o igienizare temeinică poate curăţa corpurile cu cârpe moi şi soluții speciale. În magazinele de specialitate există o varietate mare de solvenți de curățare pentru tapiţerii de fotolii şi canapele. Acestea curață urmele de uzură şi murdărie şi înviorează culorile textilelor, deci mobilierul recapătă aspectul de nou.

Igienizarea profesională cu apărate de inserţie

O altă variantă tot mai populară este curăţarea cu aparate cu inserţie. Procesul realizat cu dispozitive speciale presupune inserarea în tapiţerie a unor solvenţi eficienţi, curăţarea suprafeţei şi absorbţia reziduurilor rezultate. Prin această metodă pot fi îndepărtate chiar şi petele persistente produse de resturi de lichide, alimentare şi uzură excesivă. Procesul este unul prietenos şi nu afectează ţesătură. 

Aceste modalități au eficiență ridicată şi ajută la păstrarea aspectului distins a fotoliilor şi a canapelelor îmbrăcate în materiale textile.

Sursa de imagine: Africa Studio / Shutterstock.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini