Redactia.ro
Home » Știri » Cum pot fi vopsite ouăle de Paște cu vin roșu. Este simplu, iar rezultatul depășește orice așteptări

Cum pot fi vopsite ouăle de Paște cu vin roșu. Este simplu, iar rezultatul depășește orice așteptări

oua rosii

Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc pentru masa de Paște. De la masă nu vor lipsi ouăle roșii, friptura de miel, pasca și cozonacul. Iată o modalitate simplă și eficientă prin care puteți vopsi ouăle fără a folosi vopselele din comerț, care sunt pline de substanțe nocive pentru organism.

Cum pot fi vopsite ouăle de Paște cu vin

Vopsitul ouălor este o activitate așteptată cu nerăbdare înaintea Paștelui, iar pe piață se găsesc o varietate de culori aprinse și sclipitoare. Totuși, există oameni care preferă să evite substanțele chimice și să utilizeze culori naturale pentru vopsirea ouălor.

În afară de metodele tradiționale care implică frunze de ceapă roșie, ceapă albă, nuc sau praf de turmeric, există și alte variante ingenioase pentru a obține ouă colorate. Chiar dacă folosirea ingredientelor naturale necesită mai mult timp decât vopseaua din comerț, rezultatul final va fi unul spectaculos, care merită efortul.

Cu siguranță nu v-ar fi trecut prin minte că puteți vopsi ouăle folosind vinul roșu. Veți avea nevoie de ouă, apă, sare, oțet, vin roșu, aproximativ un litru, ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare

În primul rând, ouăle trebuie spălate foarte bine. Apoi se fierb în apă cu sare la foc mediu timp de maximum 10 minute, în funcție de preferințele dumneavoastră pentru consistența gălbenușului.

În paralel, se pune vinul la fiert până când ajunge la punctul de fierbere, după care se îndepărtează de pe aragaz. Oțetul se adaugă în vinul fiert pentru a ajuta la fixarea culorii.

Următorul pas este să transferați ouăle în vasul cu vin, astfel încât acestea să fie complet acoperite de lichid. Lăsați-le să se înmoaie timp de 10-15 minute pentru a absorbi culoarea. Dacă doriți să fiți creativ, puteți să le înfășurați în dantelă sau sfoară pentru a crea modele unice.

După scurgerea apei, se aplică ulei pe fiecare ou în parte pentru a le da un aspect strălucitor și pentru a preveni transferul de culoare. În final, așezați ouăle în coșulețe sau pe un paltou pentru a avea parte de o prezentare pe măsură.

De ce se vopsesc ouăle în Joia Mare

În Joia Mare, cunoscută şi sub numele de Joia Patimilor, este tradiţia ca gospodinele să vopsească ouăle în diferite culori, în funcţie de preferinţele lor. Cu toate acestea, culoarea predominantă este roşul, care simbolizează sângele lui Iisus Hristos, care a fost răstignit pe cruce pentru a salva omenirea.

Conform tradiţiei populare, ouăle vopsite în Joia Mare şi consumate de Paşte aduc protecţie împotriva suferinţei şi necazului. Cojile acestor ouă, dacă sunt îngropate în pământul păşunilor, ar oferi protecţie animalelor împotriva deochiului şi năpastei. O altă tradiţie este vopsirea ouălor în culori de sărbătoare la Înălţarea Domnului, care are loc la 40 de zile după Paşte. Joia Mare este ultima zi în care se vopsesc şi se împart ouă roşii sau se coace pască, conform tradiției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: