Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți afla ce notă ai luat la Evaluarea Națională 2023. Elevii și părinții trebuie să știe asta

Cum poți afla ce notă ai luat la Evaluarea Națională 2023. Elevii și părinții trebuie să știe asta

GALERIE FOTO (2)

Astăzi a avut loc cea de-a doua probă de la Evaluarea Națională 2023, cea la Matematică. Începând de acum, elevii stau cu sufletul la gură pentru a afla ce rezultate au obținut.

Din ce în ce mai mulți părinți se întreabă în acest moment cum pot afla ce note au obținut copiii lor la Limba și Literatura Română, respectiv, Matematică. Așteptarea este lungă, însă iată câteva detalii despre cum poți intra în posesia notelor.

Cum poți afla ce notă ai luat la Evaluarea Națională 2023

Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 vor fi anunțate pe 28 iunie, atât la avizierul centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, oferind elevilor oportunitatea de a afla notele obținute. Pentru a accesa aceste rezultate, elevii trebuie să utilizeze codurile individuale pe care le-au primit de la școală. Similar anilor precedenți, rezultatele vor fi anonime, respectând confidențialitatea candidaților.

Înainte de afișarea rezultatelor finale, elevii care au participat la examenul de Evaluare Națională 2023 au primit o foaie care conține informații relevante, cum ar fi un cod unic asociat candidatului, numele școlii de proveniență, numele și prenumele candidatului, CNP-ul și județul. Aceste informații sunt esențiale pentru a identifica rezultatele individuale. Astfel, pe 28 iunie, elevii vor putea afla primele rezultate, înainte de perioada de depunere a contestațiilor.

În situația în care elevii nu sunt mulțumiți de notele obținute, aceștia au posibilitatea să depună o contestație. Procedura de contestare este programată pentru 28 iunie, între orele 16:00 și 19:00, și pentru 29 iunie, între orele 8:00 și 12:00.

Pentru a depune o contestație, elevii trebuie să completeze, semneze și să transmită o declarație-tip prin mijloace electronice sau să o depună personal la sediul centrelor de examen. Această declarație informează elevii cu privire la faptul că nota obținută în urma soluționării contestației poate suferi modificări, fie în sensul creșterii, fie în sensul scăderii. Nota finală, care va rămâne valabilă, este cea obținută după soluționarea contestației.

În cazul elevilor minori, declarația-tip trebuie să fie semnată și de către părinții sau reprezentanții legali. Această măsură are scopul de a asigura consimțământul părinților în ceea ce privește procesul de contestare și eventualele modificări ale notelor.

Calendarul admiterii la liceu în anul 2023

  • 6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a.
  • 6-7 și 10-14 iulie 2023: Introducerea datelor din fișele de înscriere în baza de date computerizată.
  • 6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea corectitudinii datelor din fișa listată de calculator și corectarea eventualelor greșeli în baza de date.
  • 17 iulie 2023: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată.
  • 17 iulie 2023: Transmiterea bazei de date la Centrul național de admitere.
  • 18 iulie 2023: Verificarea și corectarea erorilor din bazele de date.
  • 19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal și afișarea locurilor neocupate în unitățile de învățământ gimnazial.
  • 20-25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
  • 25 iulie 2023: Transmiterea situației locurilor rămase libere de către unitățile de învățământ liceal.
  • 26-28 iulie 2023: Rezolvarea situațiilor speciale de către comisia de admitere județeană/a municipiului București.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: