Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți obține bilete gratuite de 1 iunie din partea Tarom. Surprize din partea companiei aeriene

Cum poți obține bilete gratuite de 1 iunie din partea Tarom. Surprize din partea companiei aeriene

Cum poți obține bilete gratuite de 1 iunie din partea Tarom. Surprize din partea companiei aeriene

Pe 1 iunie, Tarom aduce o surpriză deosebită pentru copii și părinți deopotrivă, organizând Ziua Porților Deschise. În cadrul acestui eveniment, cei mici vor avea ocazia unică de a explora o aeronavă și de a vizita cabina de pilotaj, oferindu-le o experiență memorabilă în lumea aviației. Intrarea este liberă și evenimentul se va desfășura între orele 10:00 și 16:00 în incinta Hangarului Tarom și pe platforma din fața acestuia.

Cum poți obține bilete gratuite de 1 iunie din partea Tarom

Copiii vor putea să se aventureze într-un tur complet al aeronavei, să facă fotografii și să discute cu piloți, însoțitori de zbor și ingineri de aviație. Aceștia vor fi prezenți pentru a răspunde tuturor curiozităților legate de meseriile lor și de funcționarea avionului. Este o oportunitate excelentă pentru copii de a învăța mai multe despre aviație și de a-și potoli curiozitatea într-un mod interactiv și educativ.

Surprize din partea companiei aeriene

De asemenea, pe 1 iunie, Tarom oferă bilete de avion gratuite pentru copiii cu vârsta de până la 11 ani, achiziționate în acea zi, indiferent de perioada de călătorie. Această gratuitate este valabilă numai pentru copiii care călătoresc însoțiți de un adult. Tarom va pregăti un ghișeu special pentru check-in, unde cei mici vor putea interacționa direct cu agenții de zbor, simțindu-se astfel mai implicați în procesul de călătorie.

Pe lângă evenimentele organizate de Tarom, Bucureștiul găzduiește alte activități captivante pentru copii. Printre acestea se numără Parada Micilor Bicicliști și West Side Kids Race pe Splaiul Independenței. Indiferent de tipul de bicicletă, cei mici sunt invitați să participe, să facă mișcare și să socializeze într-un mediu sigur și distractiv, informează news.ro.

Tradiții de 1 iunie în România

Ziua Copilului în România este marcată prin diverse obiceiuri și activități speciale. Copiii primesc adesea cadouri precum dulciuri, jucării, baloane și haine. De asemenea, sunt organizate petreceri-surpriză, evenimente artistice, ateliere, dansuri tradiționale și excursii. Cel mai important lucru rămâne, însă, timpul petrecut împreună cu familia, jocul și atenția acordată celor mici.

Ziua Porților Deschise organizată de Tarom pe 1 iunie este o ocazie excelentă pentru familii de a se bucura de o experiență inedită și educativă. Nu ratați șansa de a oferi copiilor o zi de neuitat, plină de aventuri și descoperiri!

Unde dorm piloții și stewardesele

Meseria de pilot și de stewardesă este una extrem de solicitantă, mai ales în cazul curselor lungi care traversează oceanele. Zborurile ce pot dura până la 15 ore pot fi foarte obositoare, iar majoritatea acestor curse au loc noaptea. Pentru a asigura odihna necesară echipajului, avioanele sunt dotate cu compartimente secrete de odihnă, care rămân inaccesibile pentru pasageri.

Puțini pasageri știu că în marile aeronave există cămărute secrete dedicate odihnei piloților și stewardeselor. Aceste compartimente, cunoscute sub numele de „crew rest compartments”, sunt bine ascunse și variază ca locație în funcție de tipul și vechimea avionului. În aeronavele moderne, precum Boeing 787 și Airbus A350, compartimentele de odihnă se găsesc deasupra cabinei principale, în partea superioară a fuselajului. În avioanele mai vechi, aceste locuri pot fi situate în cala de marfă.

Dotările compartimentelor de odihnă

Aceste compartimente sunt concepute pentru a oferi confort maxim și sunt bine izolate fonic pentru a minimiza zgomotul de fundal al avionului. Dotările standard includ paturi suprapuse pentru însoțitorii de zbor și scaune de tip business class, precum și paturi plate pentru piloți, separate prin perdele pentru intimitate. În unele cazuri, compartimentele de odihnă sunt suficient de luxoase pentru a include băi, chiuvete și televizoare, oferind un spațiu confortabil pentru odihnă.

Piloții accesează aceste compartimente fie urcând pe scări ascunse, fie pe o scară retractabilă, de obicei situate deasupra clasei întâi sau în spatele cabinei. Compartimentele includ facilități precum un telefon pentru situații de urgență și iluminare de lectură. În unele avioane, dotările sunt atât de complete încât includ și zone pentru depozitarea hainelor și a lenjeriei de pat.

Exemple de avioane și dotările lor

  • Singapore Airlines: Operând cel mai lung zbor din lume între Newark Liberty și Changi, această companie oferă unele dintre cele mai luxoase compartimente de odihnă, cu cinci paturi suprapuse, zone de depozitare și sisteme de divertisment pentru echipaj.
  • American Airlines 777: Dotate cu televizoare cu ecran plat și scaune confortabile.
  • Air New Zealand 777: Oferă două scaune și paturi înclinate pentru echipaj.
  • Lufthansa Airbus A380: Include băi curate și bine echipate pentru odihna echipajului.

Indiferent de tipul avionului sau de compania aeriană, compartimentele de odihnă sunt esențiale pentru a asigura că piloții și însoțitorii de zbor sunt odihniți și pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență. Aceste spații, deși rămân ascunse ochilor pasagerilor, joacă un rol crucial în siguranța și eficiența operării zborurilor lungi.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: