Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum poți prepara un kebab delicios. Secretele lui chef Joseph Hadad

Cum poți prepara un kebab delicios. Secretele lui chef Joseph Hadad

kebab

Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretele pentru un kebab ca la carte. „Una din moștenirile culinare ale zonei din care provin eu este kebabul. Acesta este făcut din carne tocată de vită sau de oaie ori amestec. Vă voi prezenta o rețetă delicioasă făcută din carne de vită”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.

Cum poți prepara un kebab delicios. Secretele lui chef Joseph Hadad

„Carnea trebuie să aibă aproximativ 35% grăsime. Dar nu orice grăsime, ci cea din piept, din zona inimii. Aceasta este cea mai bună”, a explicat Joseph Hadad.

„La un kilogram de carne cu grăsime, se pun patru linguri de pătrunjel tocat fin, două linguri de coriandru tocat fin și o ceapă și jumătate tocată și ea fin. Se mai adaugă 1,5 linguriță piper negru zdrobit și sare după gust. În plus, mie îmi mai place să adaug condimente marocane, precum amestecul ras-el-hanout sau, dacă nu aveți, puneți 0,5 linguriță de scorțișoară, 0,5 linguriță cardamom și 0,5 linguriță amestec de condimente baharat”, a spus acesta.

„Sunt variante ale acestei rețete în care se adaugă la carne și ardei capia sau gras tocat foarte mărunt, dar mie nu îmi place pentru că ardeiul lasă un suc ce împiedică legarea cărnii”, a mai explicat chef Joseph Hadad.

Un secret pentru un kebab bun este să tocați carnea la cuțit, nu la mașină. „Însă îmi dau seama că, pentru acasă, acest lucru este destul de dificil pentru că îți trebuie cuțit special de tocat, cu lama circulară”, a spus el.

Carnea amestecată cu mirodeniile se lasă cel puțin jumătate de oră ca să se întrepătrundă aromele.

„Odată ce carnea s-a odihnit, poate fi pusă pe frigărui. Eu, însă, pentru un gust deosebit prefer să o pun pe fire de praz subțiri sau pe bețe de scorțișoară, însă pe praz, care se gătește și el în timpul coacerii și poate fi mâncat odată cu kebabul, este și mai bun”, a scris Joseph Hadad pe blogul lui.

Se servește cu sos de tahini, cu ceapă și roșii, preferabil puse și ele pe grătar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: