Redactia.ro
Home » Știri » Cum putem să mâncăm fasole fără să ne balonăm. Trucul pe care puțini îl știu

Cum putem să mâncăm fasole fără să ne balonăm. Trucul pe care puțini îl știu

fasole

Chiar dacă este consumată în diferite moduri, fasolea poate provoca balonare. Cu toate acestea, este important să o includem în alimentația noastră deoarece este bogată în carbohidrați și fibre, ceea ce oferă energie organismului. Iată cum putem proceda pentru a nu ne balona atunci când mâncăm fasole.

Cum putem să mâncăm fasole fără să ne balonăm

Conform experților, fasolea conține compuși chimici care pot cauza disconfort și senzația de stomac plin. Cu toate acestea, există câteva strategii care pot ajuta la prevenirea acestei probleme.

Legumele boabe precum fasolea, mazărea și lintea sunt alimente benefice pentru organism datorită nutrienților lor, dar în același timp pot cauza balonare din cauza prezenței inhibitorilor enzimei tripsină. Acești compuși împiedică descompunerea eficientă a carbohidraților din aceste alimente, ceea ce duce la senzația de disconfort. Inhibitorii tripsină sunt produși de pancreas, dar în cazul legumelor boabe pot fi dificil de digerat.

Pentru a preveni senzația de disconfort asociată cu consumul de fasole, se recomandă să o lași la înmuiat în apă peste noapte sau să torni apă fierbinte peste ea, să o fierbi timp de jumătate de oră, să schimbi apa și să fierbi din nou. Acest proces poate fi repetat încă o dată. Un alt truc util este să adaugi bicarbonat de sodiu în timpul fierberii fasolei, pentru a ajuta la dizolvarea amidonului, care poate fi o cauză a balonării.

Există câteva strategii simple care te pot ajuta să reduci sau să previi senzația de balonare asociată cu consumul de fasole:

  • Înmoaie fasolea în apă timp de cel puțin 8 ore înainte de gătire. Acest lucru ajută la reducerea cantității de zaharuri complexe care pot fi greu digerabile.
  • Adaugă bicarbonat de sodiu în timpul fierberii fasolei. Aceasta ajută la reducerea timpului de gătire și la descompunerea mai eficientă a zaharurilor complexe.
  • Schimbă apa în care ai fiert fasolea de două ori în timpul gătirii, pentru a îndepărta substanțele care pot cauza balonare.
  • Consumă fasolea încet și mestecă bine. Aceasta ajută la descompunerea eficientă a alimentelor în stomac și poate reduce senzația de balonare.
  • Adaugă condimente cum ar fi chimenul, semințele de coriandru sau menta pentru a ajuta la reducerea disconfortului gastrointestinal.
  • Înlocuiește cantitatea mare de fasole cu o cantitate mai mică și asociază-o cu alte alimente bogate în proteine ​​și fibre pentru a reduce probabilitatea apariției balonării.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: