Redactia.ro
Home » Știri » Cum putem vopsi natural ouăle de Paște. Sfecla roșie, „vopseaua” pentru a înroși ouăle

Cum putem vopsi natural ouăle de Paște. Sfecla roșie, „vopseaua” pentru a înroși ouăle

Multe gospodine aleg să vopsească ouăle fără a folosi vopsea din comerț. Ingredientul „secret” prin care putem vopsi ouăle în mod natural este sfecla roșie.

Sfecla roșie, „vopseaua” naturală pentru ouăle roșii

Nu puțini sunt cei care preferă să vopsească ouăle de Paște fără vopsea din comerț. Nu toată lumea știe însă că Ouăle se pot vopsi și natural, cu sfeclă roșie. Este o variantă mult mai sănătoasă, spre deosbire de clasica vopsea din comerț, care conține o grămadă de coloranți artificiali.

Experții au spus în mai multe rânduri că vopselele conține coloranți care pe nu sunt cea mai bună alegere pentru a vopsi ouăle, mai ales dacă acestea se crapă puţin. Pe lângă faptul că dau un aspect urât albuşului, colorându-l, sunt şi destul de nocive.

Cum vopsești ouăle cu sfeclă roșie

Pentru a vopsi ouăle cu sfeclă roșie, ai nevoie de urmatoarele: 3 sfecle roșii mari, 20 de ouaă 3 linguri de oțet, 3 litri de apă, o linguriță de sare.

În primul rând, nu folosiți foarte multă apă, pentru că altfel riscați ca ouăle să nu prindă aproape deloc culoarea roșie. Scoateți ouăle din frigider, cu o jumătate de oră înainte de a le vopsi.  În acest fel, acestea nu se vor mai sparge atunci când le fierbeți. Ouăle se spală foarte bine cu un burete și cu puțin detergent de vase, ca să fie degresate. Aveți grijă să le limpeziți foarte bine.

Cel mai bine ar fi să folosiți ouă albe, pentru o culoare mai frumoasă. Le puneți la fiert în apă rece. Unul dintre cele mai importante trucuri în fierberea ouăloreste acela că timpul de fierbere se calculează din momentul în care apa începe să fiarbă.

De atunci încolo, lăsați ouăle să fiarbă aproximativ 7 minute, ca să nu iasă nici foarte tari, dar nici să nu aibă zeamă.

Sfecla se taie cubulețe și se adaugă în apă

În timp ce ouăle fierb, curățați sfecla și tăiați-o cubulețe. Folosiți mănuși, ca să nu vă pătați pe mâini. După ce s-au scurs cele 7 minute, puteți să adăugați sfecla în apă.

Lăsați focul cât mai mic și așteptați aproximativ o jumătate de oră. Apoi stingeți focul și lăsați ouăle să se răcească în oala cu sfeclă.

După ce sunt gata, le ștergeți cu un șervețel îmbibat în ulei sau în untură, pentru un luciu frumos. Nu veți obține ouă la fel de roșii ca cele vopsite cu vopsea din comerț, dar cu siguranță sunt mai sănătoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: