Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum reduci la jumătate factura la energie electrică. Secretul ca să economisești curent când folosești mașina de spălat

Cum reduci la jumătate factura la energie electrică. Secretul ca să economisești curent când folosești mașina de spălat

factura gaze

Vei reuși să scazi consumul de energie electrică la maşina de cu 50%, dacă vei ține cont de un sfat simplu. Este util multor români care se luptă să facă față cheltuielilor tot mai mari cu utilitățile.

Unele aparate electrocasnice pot să influențeze semnificativ prețul de pe factura la energie. Printre acestea se numără și mașina de spălat.

Folosește mașina de spălat doar dimineața sau seara

Specialiștii recomandă folosirea mașinii de spălat fie dimineața, în primele ore ale zilei, fie seara, după ora 20:00. Aceste ore vin ca un avantaj pentru românii interesați să economisească, însă trucul nu este știut de prea multe persoane.

Consumul este redus în intervalele menționate, deoarece societatea de energie electrică are alte preocupări la orele respective, potrivit cancan.ro.

Un specialist din domeniu a explicat cum poți să scazi consumul la maşina de spălat în această perioadă.

Mai întâi de toate, trebuie să întrerupem mereu alimentarea cu energie electrică a mașinii de spălat dacă nu o folosim. Dacă facem acest lucru, factura va scădea cu până la zece procente. Așadar, dacă alegi să scoți din priză mașina de spălat, poți economisi câțiva lei pe lună.

Alte metode să reduci consumul cu mașina de spălat rufe

Este recomandat, de asemenea, să nu consumăm energie doar pentru un număr mic de haine murdare. Cel mai bine este să umplem cuva mașinii și abia apoi să spălăm rufele.

Dacă ai articole vestimentare sau de altă natură care trebuie spălate intens pentru a fi curățate, nu le băga direct la mașina de spălat. Mai întâi, încearcă să scoți sau cel puțin să înmoi petele dificile cu ajutorul unei soluții speciale și cu apă caldă. După ce ai spălat la mână petele, introduce hainele în mașina de spălat, la un program normal.

Și temperatura apei joacă un rol important în ceea ce privește consumul de energie la mașina de spălat. Un program de spălare setat la 30 de grade ne va reduce consumul la energie cu aproape jumătate, potrivit unui specialist în energie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: