Redactia.ro
Home » Știri » Cum reglezi termopanele pentru iarnă. Secretul care îţi va ține casa mai călduroasă și facturile mai mici

Cum reglezi termopanele pentru iarnă. Secretul care îţi va ține casa mai călduroasă și facturile mai mici

În timpul iernii, casa dumneavoastră ar trebui să fie un refugiu confortabil împotriva temperaturilor exterioare scăzute. Ridicarea termostatului este o modalitate de a vă încălzi casa, dar acest lucru poate duce la costuri energetice excesive. Termopanele trebuie reglate din când în când și, cel mai important, trebuie trecute în regim de iarnă sau vară, în funcție de sezon.

Cum reglezi termopanele pentru iarnă

Pentru a vă menține factura de încălzire la un nivel scăzut fără a sacrifica confortul, căutați modalități alternative de a vă încălzi și de a vă climatiza casa pe timp de iarnă. Printre măsurile permanente se numără instalarea de ferestre noi și verificarea izolației podului dvs. Soluțiile rapide și necostisitoare sunt lucruri precum achiziționarea unui opritor de tiraj pentru uși sau lăsarea căldurii soarelui să intre atunci când cerul este albastru.

Iată câteva trucuri de iarnă menite să vă ajute să păstrați aerul rece afară și aerul cald în casa dvs. acolo unde îi este locul.

Instalați un termostat programabil. Poți să scazi factura cu 10% doar prin acest lucru

Termostatele programabile vă oferă mai mult control asupra temperaturii casei dvs. pe tot parcursul zilei, astfel încât nu trebuie să o mențineți la 68°F non-stop. Păstrați casa mai caldă în timp ce sunteți treaz, apoi programați termostatul pentru a reduce automat temperatura pe timp de noapte sau în alte momente în care nu este nimeni acasă. Programați temperatura să revină la normal înainte de a vă trezi sau de a vă întoarce acasă, astfel încât să nu intrați într-o casă rece.

Pentru un control și mai mare, alegeți un termostat inteligent (189 $, The Home Depot) care vă permite să reglați temperatura de pe telefon chiar dacă nu sunteți acasă. Este un upgrade ușor de făcut singur, care vă poate economisi tone de bani la costurile de încălzire.

„Termostatele inteligente de învățare se autoprogramează pe baza unei combinații de temperatură curentă și a preferințelor și tiparelor dvs. în timp ce sunteți acasă. Pe măsură ce vremea de afară se schimbă, la fel se va schimba și temperatura din casa ta și, în funcție de tiparele și setările tale, termostatul se va ajusta în consecință”, spune David Steckel, expert în case la Thumbtack. „Dacă termostatul nu a detectat nicio mișcare în câteva ore în timpul zilei și temperatura scade, termostatul va ști că nu sunteți acasă, așa că nu va porni cuptorul. Acest comportament poate economisi până la 10% din factura de încălzire.”

Asigurați-vă că gurile de aerisire a încălzirii sunt deschise și nu sunt blocate

Este un mit faptul că închiderea orificiilor de aerisire va economisi bani prin faptul că nu se vor încălzi camerele nefolosite, spune Bailey Carson, expert în îngrijirea locuinței la Angi. „Sistemul HVAC al casei dvs. a fost selectat pentru locuința dvs. – inclusiv pentru toate încăperile acesteia – astfel încât, indiferent de câte guri de aerisire sunt deschise, sistemul va genera aceeași cantitate de aer cald”, explică Carson. „Închiderea completă a orificiilor de aerisire poate provoca, de fapt, suprasolicitarea sistemului dvs., ceea ce duce la facturi de energie mai mari și la deteriorări de-a lungul timpului. Închiderea parțială a acestora poate ajuta la pomparea aerului în zonele potrivite, dar asigurați-vă că le lăsați deschise cel puțin 25%.”

De asemenea, vă puteți ajuta sistemul de încălzire să funcționeze cât mai eficient posibil asigurându-vă că gurile de aer cald, radiatoarele sau alte dispozitive de încălzire din jurul casei nu sunt blocate. Mutați orice covoare, mobilier sau perdele care obstrucționează fluxul de aer. De asemenea, ar trebui să curățați în mod regulat aceste zone și să înlocuiți filtrul cuptorului pentru a preveni acumularea de praf.

Adăugați un opritor de tiraj la ușă

Aerul rece poate găsi cu ușurință o cale de intrare în casa ta prin ușă, dar un opritor de curent poate ajuta. Adesea acoperite cu țesătură și cântărite cu nisip, aceste obiecte la îndemână sunt plasate în ușile din față pentru a împiedica pătrunderea aerului rece. Puteți chiar să vă confecționați unul singur, dacă sunteți atât de înclinat. Pur și simplu tăiați o lungime de țesătură care să se potrivească cu ușa dvs., coaseți-o într-un tub lung, apoi umpleți-l cu umplutura pe care o alegeți înainte de a-l coase. Un opritor de tiraj nu va elimina briza rece care pătrunde înăuntru atunci când deschideți ușa, dar vă va ajuta în timp ce ușa este închisă.

Izolați ferestrele cu folie de plastic sau folie cu bule

Folia de plastic și folia cu bule de aer sunt izolatori de ferestre surprinzător de ușori și ieftini. Kiturile de izolație cu folie pentru ferestre includ folie retractabilă transparentă care creează o barieră în jurul ferestrelor cu curent de aer. După ce tăiați folia de plastic la dimensiunea ferestrei, aplicați bandă adezivă în jurul cadrului ferestrei și folosiți un uscător de păr pentru a sigila folia pe bandă. (Nu vă faceți griji: plasticul se desprinde curat la sfârșitul sezonului).

Pentru a folosi folie cu bule, selectați o dimensiune medie spre mare (15 dolari, Target). Folia cu bule mică este prea subțire și nu va face prea mult pentru a bloca aerul rece. Măsurați-vă ferestrele și tăiați folia cu bule de aer pe măsură. Apoi, folosiți o sticlă cu pulverizator pentru a întinde un strat subțire de apă pe fereastră. Imediat după pulverizare, presați folia cu bule de aer pe fereastră, cu bulele orientate spre geam. Apa va face ca folia cu bule să se lipească și să reziste toată iarna, ținându-vă de cald.

Etanșează-ți ferestrele

Dacă tot vorbim de ferestre, sigilarea acestora este o altă măsură bună. Înlocuiți masticarea veche și adăugați burlane pentru a menține curentul de aer afară și casa dvs. mai caldă, spune Carson. Pentru a face acest lucru, mai întâi, îndepărtați orice mastic deteriorat de pe rama ferestrei. Apoi, folosiți un pistol de masticare pentru a trece încet un cordon de mastic pe cusătura ferestrei. Netezește masticarea cu degetul pentru a termina. Dacă doriți să faceți un efort suplimentar, etanșați și interiorul ferestrelor.

Deschideți perdelele într-o zi însorită

Acest hack pentru încălzirea casei este complet gratuit! Înainte de a pleca pentru o zi, verificați vremea. Dacă soarele va fi afară, deschideți jaluzelele și perdelele din jurul casei pentru a lăsa natura să vă încălzească gratuit casa. Noaptea, închideți toate perdelele pentru a împiedica aerul rece să se infiltreze înăuntru.

Puneți ventilatorul de tavan pe invers

Acesta este un hack adesea trecut cu vederea. Ventilatorul tău de tavan funcționează în sensul acelor de ceasornic în timpul verii pentru a trage aerul cald în sus și a te menține răcoros, explică Carson. Cu toate acestea, ventilatoarele pot fi utile și iarna pentru a vă menține casa caldă.

Țineți ușile interioare deschise

Nu, nu ușile care duc afară, bineînțeles, ci ușile din tot interiorul casei tale. La prima vedere, acest lucru ar putea părea să contrazică teoria conform căreia închiderea ușilor la unele camere va însemna mai puțină suprafață de încălzit în general. Dar Carson spune că „dacă țineți ușile deschise în toată casa dumneavoastră, aerul va putea circula. Acest lucru va ajuta la reglarea temperaturii în întreaga casă”.

Sporiți izolația

Deși acest pas ar putea fi puțin mai complicat, verificarea izolației dvs. pe măsură ce se apropie iarna poate fi o mișcare inteligentă de economisire a banilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: