Redactia.ro
Home » Știri » Cum să îți întreții corespunzător grădina cu fertilizanții universali?

Cum să îți întreții corespunzător grădina cu fertilizanții universali?

Agricultorii și fermierii sunt preocupați deseori de soluțiile bio, cât mai naturale de fertilizare pentru o grădină plină de recolte bogate, pentru un gazon sănătos, dar și pentru flori frumoase, plăcut pigmentate. Alese corect, acestea ajută semnificativ la îmbunătățirea productivității, la protejarea solului, dar și a mediului înconjurător. Pe tot parcursul anului, atât gazonul, cât și plantele din grădină se hrănesc cu substanțele nutritive care se regăsesc la nivelul solului. Chiar și buruienile extrag din sol toate substanțele necesare și, fără să vrei, se creează o oarecare competiție între ele.

Indiferent de tipul de sol, oricât de bogat ar fi în substanțe nutrivite, cu timpul totul va fi consumat de plante în lupta pentru supraviețuire, situație în care va trebui să intervii, ca agricultor sau fermier, cu un fertilizant gazon bio, cu o formulă cât mai naturală, pentru a hrăni corespunzător solul și, indirect, plantele. Pentru a te bucura în permanentă de un gazon sănătos, va trebui să te asiguri că acesta are toate condițiile necesare pentru a se dezvolta.

Alege înțelept fertilizanții universali pentru o grădină sănătoasă

Fertilizanții au un rol important pentru menținerea unui gazon plin de viață, dar și a unei grădini cât mai sănătoase. Când au loc lucrările de supraînsămânțare, este necesară aplicarea unui îngrășământ bio pentru a stimula germinarea semințelor. Acesta este momentul în care poți folosi un fertilizant cu un conținut ridicat în azot, eficient pentru creșterea potrivită și rapidă a plantelor, dar și pentru îndesirea peluzei.

Pentru că îngrășământul bio prezent în catalogul de produse Econstrukt este conceput în întregime din ingrediente naturale, este eficient atât în ceea ce privește hrănirea solului, cât și în îmbunătățirea fertilității sale pe termen lung. Fertilizanții cu alge marine din gama Homevo se folosesc cu încredere pentru culturile legumicole, plantații, pepiniere, flori, lucernă, efectul pozitiv al acestora fiind unul cert datorită compoziției bogate în microelemente, macroelemente și aminoacizi.

Pentru obținerea rezultatelor dorite, ține întotdeauna cont de indicațiile producătorului, aplicând îngrășământul în dozele recomandate, dar și la intervalele de timp necesare, pentru a nu exista riscul de supradozare sau subdozare, pentru că ar putea afecta negativ sănătatea gazonului și a plantelor din grădină. Brandul este unul de încredere, recunoscut pentru calitatea superioară, dar și pentru rezultatele ireproșabile obținute.

Fertilizant universal antisecetă, eficient pentru toate tipurile de plante

Cu extract din alge marine, fertilizantul universal antisecetă oferă o sursă naturală de nutrienți esențiali și antioxidanți, de un real ajutor pentru plante și gazon, astfel încât să reziste mai bine condițiilor de secetă, stimulând totodată creșterea rădăcinilor și îmbunătățind capacitatea solului de a reține apa. Deși este un produs granular, se absoarbe rapid și eficient în sol, acționând eficient atât pentru plante, cât și pentru pomi și arbuști.

Principiul de aplicare este unul cât se poate de simplu: tot ce trebuie să faci este să amesteci produsul cu pământul, să-l aplici în jurul rădăcinilor și să-l uzi, astfel încât să fie cât mai rapid și eficient absorbit. Se poate folosi cu încredere și pentru revigorarea plantelor de apartament, oferindu-le nutrienții necesari pentru a crește puternice și sănătoase chiar și în condiții de lumină redusă sau spațiu limitat.

În ceea ce privește gazonul, efectul fertilizantului este de a fixa rădăcinile firelor de iarbă în sol, astfel încât acestea să se dezvolte cât mai eficient. Cu alte cuvinte, folosirea unui fertilizant antisecetă de la branduri de încredere și irigarea adecvată te vor ajuta să te bucuri de un gazon sănătos, strălucitor, puternic și rezistent în fața tuturor provocărilor.

Momentul propice pentru aplicarea unui fertilizant universal pentru gazon

Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi că există câteva momente importante pe care le poți lua în considerare pentru aplicarea fertilizantului universal cu extract de alge marine. Primul moment este primăvara, în jurul lunii aprilie, pentru a stimula creșterea rapidă și sănătoasă a ierbii.

Al doilea moment este în timpul verii, fertilizarea fiind necesară în perioadele de secetă, care pot fi distructive pentru gazon. Fără un îngrășământ de calitate, gazonul va fi pradă insectelor, bolilor și buruienilor, care îl afectează. De asemenea, fertilizarea se poate face și toamna, spre sfârșitul lunii octombrie, înainte de sosirea frigului, pentru ca gazonul să se bucure de un plus de îngrășăminte, astfel încât sa facă față sezonului rece.

Se mai recomandă aplicarea acestora și atunci când plantele își revin fie dintr-o boală, fie dintr-un atac al dăunătorilor, pentru că le vor întări sistemul imunitar.

La Econstrukt ai parte de o gamă variată de fertilizanți universali de la un brand de încredere, pentru a te bucura de o grădină impecabilă. Aceștia sunt special concepuți pentru a satisface nevoile nutritive ale diferitelor specii de plante, pomi și arbuști, contribuind la creșterea sănătoasă și deasă a gazonului.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect