Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să prăjești carne fără teama stropilor de ulei fierbinți? Trucul bucătarilor profesioniști

Cum să prăjești carne fără teama stropilor de ulei fierbinți? Trucul bucătarilor profesioniști

Cum să prăjești carne fără teama stropilor de ulei fierbinți? Trucul bucătarilor profesioniști

Cum să prăjești carne fără teama stropilor de ulei fierbinți? Iată trucul bucătarilor profesioniști!

Cum să prăjești carne fără teama stropilor de ulei fierbinți

Una dintre temerile celor care iubesc gătitul, dar își doresc să evite incidentele neplăcute, este aceea a uleiului care sălta în timpul prăjirii cărnii. Nu numai că poate face o mizerie în bucătărie, dar poate și provoca arsuri. Dar cum ar fi dacă am putea prăji carne fără ca uleiul să sălta? Experții în arta culinară au o soluție.

Prepararea mâncării nu trebuie să fie un proces dificil sau periculos, mai ales atunci când sunteți echipați cu cunoștințele potrivite. Bucătarii de top au dezvăluit o tehnică eficientă pentru a evita săritura uleiului din tigaie atunci când prăjim carne.

Se pare că motivul pentru care uleiul sare este prezența apei. Acest lucru poate fi surprinzător, mai ales dacă știi că nu ai adăugat apă în tigaie, dar este important să ții cont de faptul că apa poate fi eliberată de către carne în timpul gătitului. Atunci când uleiul și apa intră în contact, se formează bule de aer și abur, care pot provoca săltarea uleiului, adesea în direcții neprevăzute, fapt ce poate conduce la accidente neplăcute în bucătărie.

Trucul bucătarilor profesioniști

O soluție la această problemă a fost sugerată de Eva Quintanilla, un chef și influencer pe TikTok. Într-unul dintre videoclipurile sale, Quintanilla arată că adăugând un praf de sare peste uleiul încălzit, se poate preveni săritura uleiului. Sarea absoarbe apa care se eliberează din alimente, în cazul nostru din carne, prevenind formarea de bule de abur și, prin urmare, reducând săritura uleiului.

Chiar dacă veți mai observa bule chiar și după ce ați adăugat sare, veți constata că uleiul nu mai sare în toate direcțiile, ceea ce minimizează riscul de accidente în bucătărie.

Dacă totuși aveți neșansa de a vă arde cu uleiul încins, primul ajutor este crucial. Pentru arsurile minore, se recomandă răcirea zonei afectate cu apă rece sau aplicarea unei comprese sterile. După răcire, aplicați un bandaj steril sau o cârpă curată, dar nu înainte de a aplica o loțiune pe bază de aloe vera sau un spray special pentru arsuri, conform medlife.ro.

Bucătăria poate fi un loc plin de plăcere și creativitate, iar cunoașterea acestor sfaturi și trucuri vă poate ajuta să gătiți cu încredere și siguranță. Deci, data viitoare când veți prăji carne, nu uitați să adăugați un praf de sare în uleiul încălzit.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: