Redactia.ro
Home » Știri » Cum să scapi de disconfortul hemoroizilor fără operație

Cum să scapi de disconfortul hemoroizilor fără operație

Hemoroizii reprezintă o problemă comună în rândul adulților. Statisticile de până acum arată că peste jumătate din populația adultă se confruntă cu această afecțiune. Din păcate, leacurile băbești și tratamentele făcute acasă „după ureche” nu sunt o soluție, ba de foarte multe ori agravează problemele și complică situația.

 

Tendința oamenilor de a recurge la creme despre care au auzit din diverse surse sau la alte soluții temporare apare din teama de intervenții chirurgicale, dar și din speranța că problemele se vor rezolva de la sine. Din fericire, la Proctoline mizăm pe tratamente nechirurgicale care au rezultate foarte bune și care nu necesită perioade lungi de recuperare. Mai mult decât atât, nu este nevoie nici măcar de internare. Citește mai departe pentru a afla cum să scapi de disconfortul hemoroizilor fără operație.

Ce sunt hemoroizii

Atunci când venele din zona rectului și anusului se inflamează, se formează hemoroizii, de obicei pe fondul constipației sau al constipației cronice. Aceștia pot să fie interni sau externi, iar cele mai frecvente simptome ale hemoroizilor includ disconfort, durere, sângerare rectală, cel mai des în timpul defecației.

 

Hemoroizii afectează calitatea vieții fără doar și poate, iar persoanele care suferă de această afecțiune se confruntă cu dureri, uneori chiar severe. Dacă în cazul fistulelor anale pacienții pot să nu aibă simptome ani la rând, hemoroizii sunt mai ușor de detectat deoarece apar sângerări la defecație încă de la debut, precum și disconfort sau dureri.

Tratamente eficiente împotriva hemoroizilor

În primul rând, este important ca medicul specialist să determine tipul afecțiunii, adică dacă pacientul se confruntă cu hemoroizi externi sau interni. Odată ce ajunge la o concluzie, acesta trebuie să determine gradul hemoroizilor pentru a putea stabili un tratament cât mai eficient.

 

Boala hemoroidală creează foarte mult stres și poate împiedica persoanele afectate să ducă o viață normală. Dacă în trecut se opta rapid pentru intervențiile chirurgicale, metodele moderne permit efectuarea de tratamente non-invazive sau minim invazive.

 

Un tratament foarte bun împotriva hemoroizilor, care nu presupune internare sau operație, este scleroterapia. Medicul specialist injectează o substanță chimică direct în hemoroid, ceea ce duce la reducerea dimensiunii și a inflamației. Practic, hemoroidul se cicatrizează și durerea sau sângerarea nu mai apare.

 

Metodele de tratamente non-invazive dau rezultate bune chiar și în cazurile mai grave, atunci când un pacient prezintă hemoroizi de gradul 3 sau 4. Deși scleroterapia nu mai este eficientă când boala hemoroidală este mai avansată, se poate recurge în continuare la ligatura elastică, pentru a bloca fluxul de sânge.

 

Clinica Proctoline vine în sprijinul pacienților care suferă de afecțiuni ano-rectale cu tehnologii de ultimă generație care permit realizarea tratamentelor nechirurgicale. Uită de laser și de bisturiu și recapătă-ți bucuria și pofta de viață fără să stai în spital și fără perioade lungi de recuperare.

 

Suntem prima clinică din România specializată în tratamente non-invazive și minim invazive pentru hemoroizi și alte afecțiuni ano-rectale care afectează calitatea vieții și pot provoca suferință dacă nu sunt tratate la timp.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect