Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum să scapi de insectele care ți-au intrat în casă. Trebuie să pui la geam această soluție

Cum să scapi de insectele care ți-au intrat în casă. Trebuie să pui la geam această soluție

Pe măsură ce vara își face simțită prezența, mulți dintre noi ne confruntăm cu o problemă comună și neplăcută: invazia insectelor. Țânțarii, muștele și alte insecte par să ajungă mereu în casă, transformând momentele de relaxare în adevărate coșmaruri. Din fericire, există numeroase soluții naturale și eficiente pentru a ține aceste neplăcute vizitatoare la distanță.

Deși soluțiile chimice din comerț pot fi tentante datorită eficienței lor rapide, ele nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere. Produsele chimice pot afecta sănătatea membrilor familiei și pot avea un impact negativ asupra mediului. În schimb, soluțiile naturale nu doar că sunt mai ieftine, dar sunt și mai prietenoase cu mediul înconjurător și sănătatea noastră.

Ce să pui în geam să nu intre insectele pe timp de vară

Una dintre cele mai eficiente metode de a ține insectele la distanță este utilizarea plantelor aromatice. Așezarea câtorva ghivece cu busuioc, rozmarin sau mentă pe pervazul ferestrei poate face minuni. Mirosul acestor plante este respingător pentru muște și țânțari. În plus, poți freca tocurile ferestrelor cu frunze de busuioc sau pelin pentru un efect și mai puternic.

Un alt truc eficient este utilizarea decoctului de lămâie. Pentru a-l prepara, pune patru felii de lămâie la fiert în 250 ml apă timp de o oră. După ce lichidul s-a răcit, pulverizează-l în camere, la ferestre și tocurile ușilor. Mirosul de lămâie va alunga muștele, asigurând un mediu mai plăcut și lipsit de insecte.

Uleiurile esențiale sunt și ele extrem de eficiente în combaterea insectelor. Uleiurile de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie, amestecate cu apă și pulverizate în încăperi, pot face minuni. Insectele nu suportă aceste mirosuri și vor evita zonele tratate. Uleiurile esențiale nu doar că alungă insectele, dar și împrospătează aerul din casă, creând un ambient plăcut.

Pentru a scăpa de muștele din bucătărie, câteva picături de oțet pe o plită încinsă pot fi soluția perfectă. Mirosul degajat va alunga muștele instantaneu. De asemenea, poți crea o capcană pentru muște amestecând vin alb cu puțin detergent de vase. Muștele vor fi atrase de mirosul fructat și vor fi prinse în capcană.

Împotriva furnicilor, praful de copt poate fi extrem de eficient. Amestecă praful de copt cu zahăr pudră pentru a crea o momeală. Presară amestecul pe unde ai observat că vin furnicile. Fiind atrase de mirosul de dulce, vor îngurgita și praful de copt, care le va afecta chimia naturală a corpului și le va distruge.

Cum să ții la distanță furnicile, gândacii sau urechelnițele

Pentru problemele cu furnicile, gândacii sau urechelnițele, poți folosi piperul cayenne. Presară puțin piper în jurul ușilor și pe plinte, în locurile unde aceste insecte obișnuiesc să își depună ouăle. Substanța activă din piper va distruge insectele, ținându-le departe de casa ta.

Pe lângă soluțiile naturale, este important să te asiguri că insectele nu au cale de acces în locuință. Instalează plase de insecte la ferestre și uși. Acestea sunt o barieră fizică eficientă, care nu permite insectelor să intre în casă. Asigură-te că plasele sunt bine montate și fără găuri.

Menținerea curățeniei în casă este esențială pentru a preveni invazia insectelor. Muștele și alte insecte sunt atrase de resturile alimentare și de gunoi. Asigură-te că gunoiul este bine acoperit și că bucătăria este curată. Spală vasele imediat după ce ai mâncat și șterge suprafețele de lucru pentru a nu lăsa urme de mâncare.

Nu în ultimul rând, întreținerea curții este esențială. Țânțarii se înmulțesc în zonele cu apă stătută. Asigură-te că nu ai zone cu apă stătută în curte, cum ar fi găleți, farfurii de sub ghivece sau bălți. De asemenea, taie iarba și îndepărtează frunzele uscate, care pot deveni adăpost pentru insecte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: