Redactia.ro
Home » Știri » Cum să ștergi toate datele pe care Facebook le are despre tine

Cum să ștergi toate datele pe care Facebook le are despre tine

Cum să ștergi toate datele pe care Facebook le are despre tine

În ultima perioadă, utilizatorii rețelei de socializare Facebook au devenit sceptici în ceea ce privește încrederea în această aplicație.

Pentru a nu te confrunta cu probleme legate de recuperarea informațiilor sau cu ștergerea datelor de pe Facebook, îți arătăm câteva trucuri.

Cum să ștergi toate datele pe care Facebook le are despre tine

Comisia Federală pentru Comerț a anunțat că Facebook a acceptat să plătească o decontare de 5 miliarde de dolari pentru a rezolva o anchetă privind încălcarea vieții.

De asemenea, compania de Facebook va crea un comitet independent de confidențialitate pentru a asigura, o mare responsabilitate la nivelul consiliului de administrație.

Cu toate astea, acordul nu va afecta structura de guvernare corporativă a Facebook, ceea ce îi permite lui Mark Zuckenberg să influențeze acțiunile companiei.

Potrivit Pew Research Center rețeaua de socializare Facebook a anunțat că va remedia problema, în ceea ce privește situația de confidențialitate. 74% dintre utilizatorii Facebook și-au ajustat setările de confidențialitate în ultimul an, nu au mai postat sau au șters aplicația de Facebook de pe telefoanele lor.

Cum să îți ștergi contul de Facebook definitiv?

Pentru a șterge complet profilul de Facebook și toate datele pe care le deține aplicația, începând de la fotografii, videoclipui, actualizări de stare, va trebuie să ștergi definitiv contul de Facebook.

În cazul în care ești decis să faci acest pas, trebuie să știi că nu vei mai putea folosi rețeaua de socializare Facebook, Messenger.

După ce ai șters contul de Fcebook, ai câteva zile la dispoziție pentru a te răzgândi. După depășirea celor 30 de zile, toate informațiile vor fi șterse definitiv și inaccesibile.

Mai mult, informațiile nu vor putea fi găsite de alți utilizatori de Facebook pe tot parcursul celor 30 de zile. De asemene, Facebook sugerează utilizatorilor să descarce datele lor de pe Facebook, postări, fotografii, comentarii și alte informații despre profil, înainte de a șterge definitiv contul.

Aplicația Facebook poate crea un fișier protejat prin parolă care conține toate postările și alt conținut care se poate descărca la câteva zile după ce a fost solicitat.

Așadar, pentru a ștege contul de Facebook trebuie să navighezi la pagina Setări prin săgeata orientată în jos în partea dreaptă sus a site-ului.

Se apasă pe Ștergi contul și informațiile, și odată ajuns acolo, vei avea opțiunea de a dezactiva contul, ceea ce îți permite să păstrezi accesul la Messenger, să descarci informațiile sau să ștergi contul.

Dezactivarea contului de Facebook

Mai există o a doua opțiune de a-ți șterge contul de Facebook. Pentru a dezactiva contul de Facebook, navighează la Setări prin săgeata orientată în jos în partea dreaptă sus a Facebook, apoi se face click pe Setări. Ulterior, se apasă pe General și la Gestionați contul, unde veți avea ocazia de a dezactiva contul.

Loading...