Redactia.ro
Home » Știri » Cum să te ferești de deochi. Secretele simple ale părintelui Teodosie

Cum să te ferești de deochi. Secretele simple ale părintelui Teodosie

Ce înseamnă, de fapt, sa fii deocheat

Deochiul este un fenomen popular, adânc înrădăcinat în tradițiile și credințele românești, care presupune că o privire invidioasă sau răuvoitoare poate provoca stări de rău, oboseală sau disconfort persoanei afectate. Încă din vechime, oamenii au încercat să găsească metode de protecție împotriva deochiului, folosind atât ritualuri religioase, cât și practici populare. Părintele Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a dezvăluit câteva dintre „secretele” simple prin care ne putem proteja de această influență negativă.

Cruciulițele cu agheasmă – o soluție simplă și eficientă

Părintele Teodosie a explicat că o metodă foarte eficientă pentru a ne proteja de deochi este purtarea unei cruciulițe speciale, care conține agheasmă și molitfele Sfântului Vasile. Aceste cruciulițe nu sunt simple simboluri religioase, ci au un rol activ în protejarea credincioșilor împotriva influențelor negative.

”Secretele” prin care ne putem feri au fost dezvăluite de arhiepiscopul Tomisului, părintele Teodosie. Astfel, prelatul spune că îi păzeşte pe credincioşi de deochi cu… cruciuliţe. Însă nu orice fel de cruciulițe, ci unele ”care poartă în ele agheasmă cu molitfele Sfântului Vasile”.

”Am făcut nişte cruciuliţe care poartă în ele agheasmă cu molitfele Sfântului Vasile. Le-am dat la mulţi şi se deocheau, când mergeau într-o adunare imediat se deocheau, le era rău, trebuia să plece. Cei cărora le-am dat aceste cruciuliţe şi se deocheau nu mai au deochi. De aceea voi înmulţi, nu mai am decât puţine, voi face comandă de alte cruciuliţe. Le-am dat toate în dar, eu le-am plătit, dar m-am bucurat să le dau în dar, că ştiu că le foloseşte acest mare dar, pe de o parte crucea, pe de altă parte este agheasma”, a dezvăluit, la Radio Dobrogea, părintele Teodosie, citat de news.ro.

Cruciulițele sunt o combinație de protecție religioasă și spirituală, agheasma având o putere consacrată de purificare și apărare. Părintele Teodosie a menționat că acestea nu sunt simple obiecte de cult, ci sunt încărcate de o forță spirituală menită să apere persoanele de influențele malefice.

Rugăciunea – o barieră împotriva deochiului

Pe lângă folosirea cruciulițelor cu agheasmă, părintele Teodosie recomandă rugăciunea constantă ca o metodă esențială pentru a ne proteja de deochi. El subliniază importanța rugăciunii neîntrerupte, care ne păstrează mintea și sufletul concentrate la Dumnezeu.

”De deochi ne ferim rugându-ne necontenit. Sunt oameni care se împuținează de la deochi, le este rău şi atunci trebuie să avem rugăciunea continuă, să se roage pentru cel deocheat preotul mai ales, la nevoie şi cei apropiaţi. Să ne ferim de deochi purtându-ne mereu cu mintea şi inima la Dumnezeu”, spune părintele Teodosie.

Rugăciunea nu este doar un act spiritual, ci și o metodă de întărire a voinței și a energiei pozitive. Rugăciunea permanentă ne ajută să ne păstrăm concentrarea și să ne ferim de energiile negative care pot veni din jurul nostru.

Descântecele de deochi – tradiție populară cu efecte „miraculoase”

În mediul rural, credințele legate de deochi au fost întotdeauna însoțite de practici tradiționale, cum ar fi descântecele. Acestea sunt incantații vechi transmise din generație în generație, despre care se crede că au puterea de a îndepărta deochiul și de a alunga spiritele malefice.

Unul dintre cele mai cunoscute descântece de deochi este:

„Fugi deochi dintre ochi,
Dintre gene și sprâncene,
Din față, din corp și mână,
Din picioare, mațe și oase,
Duceți-vă peste nouă mări și nouă țări,
Că acolo vă așteaptă
Nouă fete de împărat
Cu mese întinse
Și cu fripturi aprinse,
Și când s-o deochea mâța și câinele
Atunci să se mai deoache (nume)
Atunci și nici atunci.”

Acest tip de descântec este folosit în special în satele din România, fiind considerat eficient nu doar împotriva deochiului, ci și pentru îndepărtarea necazurilor și a energiilor negative.

Protejarea împotriva deochiului nu este un proces complicat, dar necesită credință și înțelegerea unor practici spirituale. Metodele religioase, cum ar fi purtarea cruciulițelor cu agheasmă și rugăciunea constantă, sunt soluții recomandate de părintele Teodosie pentru a ne păzi de această influență negativă. În mediul rural, descântecele continuă să fie folosite ca o metodă populară de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: