Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum scapi ușor de mirosul de țigară din casă și de pe obiecte prin câteva metode

Cum scapi ușor de mirosul de țigară din casă și de pe obiecte prin câteva metode

Cum scapi ușor de mirosul de țigară din casă și de pe obiecte prin câteva metode

Iată cum să scapi de mirosul de țigară din casa ta. Câteva metode simple care te pot ajuta să scapi de acest miros neplăcut, care nu iese deloc ușor din locuință, mobilier sau haine dacă nu faci ceva în această privință.

Cum scapi ușor de mirosul de țigară din casă și de pe obiecte prin câteva metode

În loc să mascheze mirosurile neplăcute, precum odorizantele și lumânările parfumate, unele produse le absorb și le neutralizează. Iată despre ce produse este vorba și alte câteva sfaturi astfel încât locuința voastră să fie mult mai plăcută.

Curățați scrumiera

Este important să goliți și să curățați scrumiera în mod regulat dacă fumați într-o încăpere a locuinței. Și mai bine decât atât ar fi să alegeți modele de scrumiere închise, care limitează răspândirea mirosului de tutun.

Folosiți bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu vine în sprijinul fumătorilor. Mirosul de țigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă, de exemplu. O altă utilizare a lui ar fi să îl presărați pe diverse suprafețe sau chiar pe obiecte, cum ar fi covorul sau canapeaua. Se lasă sa acționeze câteva ore și apoi se aspiră cu aspiratorul. Pentru perdele, haine și alte țesături care miros a țigări, o idee e să le umeziți cu o soluție de apă fierbinte, bicarbonat de sodiu si suc de lămâie, iar apoi le puteți băga în mașina de spălat.

Oțet alb

Oțetul absoarbe mirosurile și le neutralizează. Ambele distilate albe și oțetul de mere funcționează bine. De exemplu, e suficient să puneți puțin oțet alb într-un recipient sau să îl pulverizați pe fotolii, perdele sau canapele. Lăsați să acționeze și ștergeți cu o cârpă sau un burete umed. Oțetul alb vă poate dezodoriza întreaga casă. Mirosul de țigară intră totodată, şi în pereţi. Astfel, pentru a scăpa de această problemă, poţi să ştergi pereţii cu o lavetă umedă îmbibată în apă şi oţet.

Un alt truc, bonus: într-o tavă pentru cuptor aşază o hârtie de copt şi presară un strat de scorţişoară amestecată cu zahăr, plus o linguriţă de unt. Introdu tava în cuptorul încins. În câteva minute, casa ta va mirosi foarte frumos.

Cum scapi ușor de mirosul de țigară din casă și de pe obiecte prin câteva metode
Foto: Pexels – colaj foto
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: