Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se curăță corect urechile cățeilor. Ghid pas cu pas

Cum se curăță corect urechile cățeilor. Ghid pas cu pas

Cum se curăță corect urechile cățelușilor. Ghid pas cu pas

Mulți proprietari se întreabă adesea cum se curăță urechile unui câine? Iată un ghid util pentru a știi exact cum trebuie să procedați!

Cum se curăță urechile unui cățeilor

Mulți proprietari de câini se întreabă adesea: ar trebui să curăț urechile câinelui meu? Răspunsul scurt este, de obicei, da. Este adesea o parte neglijată a regimului de îngrijire a câinelui dumneavoastră, dar pentru mulți câini este extrem de importantă, deoarece vă permite să verificați în mod regulat dacă există probleme sau infecții ale urechilor.

Curățarea urechilor câinelui dumneavoastră este incredibil de ușor de făcut și poate fi efectuată acasă (cu condiția ca dumneavoastră și câinele dumneavoastră să vă simțiți confortabil cu acest lucru). Dacă nu ați mai făcut-o niciodată, s-ar putea să vă întrebați de unde să începeți, motiv pentru care am realizat acest ghid util care vă spune cum să curățați urechile unui câine. Atunci când vă gândiți la cel mai bun mod de a curăța urechile unui câine, cel mai important lucru este să vă asigurați că acesta se simte confortabil cu întregul proces mai întâi.

Începeți prin a le atinge ușor urechile și a le mângâia pentru a evalua cum va reacționa câinele dumneavoastră. Dacă nu pare să îi placă să le fie atinse urechile, nu-l forțați! Nu încercați niciodată să curățați urechile unui câine dacă acesta este stresat sau se luptă: acest lucru ar putea supăra câinele și ați putea fi și dumneavoastră rănit. În schimb, duceți-l la veterinar, care va putea să vi le curețe, potrivit purina.co.uk.

De ce echipament aveți nevoie

Înainte de a începe să curățați urechile câinelui, asigurați-vă că aveți următoarele lucruri:

 • Vată umedă sau tampoane de vată umedă.
 • Detergent pentru urechi (trebuie să fie specific pentru câini, nu folosiți niciodată produse destinate uzului uman).
 • Un prosop curat.
 • O a doua pereche de mâini (deosebit de utilă dacă câinele dvs. nu este obișnuit să i se manipuleze urechile).
 • O mulțime de dulciuri pentru în timpul și după curățarea urechilor.

De asemenea, este important să nu folosiți niciodată bețișoare de bumbac pentru a curăța urechile câinelui, deoarece acestea pot fi introduse prea adânc în canalul auditiv și pot provoca daune.

Ghid pas cu pas pentru curățarea urechilor cățeilor

 • Asigurați-vă că câinele dumneavoastră se simte confortabil, apoi ridicați-i urechea, ținând-o între degetul mare și arătător pentru a vă uita bine în interiorul urechii.
 • Examinați urechea și verificați dacă există roșeață, secreții sau miros urât. Este normal să existe o cantitate mică de ceară de culoare deschisă. Cu toate acestea, dacă există o cantitate foarte mare, dacă urechile sunt foarte roșii sau dacă pare să existe puroi sau un miros urât mirositor, este un semn al unei probleme și va necesita asistență veterinară.
 • Ștergeți ușor în jurul intrării urechii cu vată umedă – aceasta va îndepărta murdăria sau excesul de ceară.
 • Introduceți vârful dispozitivului de curățare a urechilor ales pentru câini în canalul urechii, având grijă să nu-l introduceți prea mult, apoi strângeți flaconul pentru a elibera dispozitivul de curățare a urechilor.
 • Masați baza urechii pentru a ajuta curățătorul să treacă în canalul auditiv.
 • Ștergeți excesul de detergent cu o vată umedă.
 • Repetați procesul pentru cealaltă ureche.

Sursa foto: Getty Images

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: