Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face mustul de struguri și după cât timp se transformă în alcool

Cum se face mustul de struguri și după cât timp se transformă în alcool

Toamna se apropie cu pași repezi și mulți gospodari așteaptă să-nceapă sezonul de cules struguri pentru a face must și vin. Cunoscătorii știu că procesul de transformare al mustului în alcool este unul destul de complex, dar nu greu.

Cum se face mustul de struguri și după cât timp se transformă în alcool

Vinul de struguri este una dintre cele mai iubite băuturi de către români. Dar înainte de vin este mustul, care se obține din struguri. Mai exact, din stoarcerea strugurilor culeși. Iată una dintre cele mai vechi rețete pentru a face must!

Mustul este benefic pentru organismul nostru, deoarece ajută creșterea imunității, fiind bogat în vitamina C. Mai întâi, trebuie să spălați strugurii culeși, îi puneți într-un vas și tot acolo alegeți boabă cu boabă pe care o puneți într-un zdrobitor.

Este foarte important să spălați strugurii, deoarece, în caz contrar, mustul va avea multe codiți și resturi de pânze de păianjeni, care se mai formează printre struguri. După ce ați dat toate boabele prin zdrobitor veți vedea cum s-a obținut mustul. Odată ce ați obțonut mustul, el trebuie pus într-o cămară rece sau dacă aveți o cantitate mică, în frigider. Se ține aici până se limpezește.

Fierberea mustului

După ce s-a limpezit, mustul trebuie fiert. Se pune apă într-o oală, iar în apa cu oală punem vasul cu mustul limpezit. Se lasă la fiert timp de 10-15 minute. Ca la prepararea ciorbei, se va forma o spumă, care trebuie îndepărtată. Ulterior, îl mai lăsăm puțin să se răcească, după care îl turnăm cu o pâlnie în sticle.

Sticlele trebuie să fie reci, iar odată umplute cu mustul fiert și limpezit se țin preț de șapte zile în frigider sau o altă cămară rece. După aceste șapte zile, sticlele se așază în pivniță. Vinul se va forma după o lună, când va fi numai bun de servit, în cantități moderate și la ocazii speciale.

Sursa: a1.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: