Redactia.ro
Home » Știri » Cum se instalează ușor și rapid un senzor de mișcare

Cum se instalează ușor și rapid un senzor de mișcare

Nu este deloc greu să instalezi un senzor de mișcare. Acesta te poate salva oricând într-o situație neprevăzută. Iată cum poți instala senzorii rapid și ușor!

Cum funcționează senzorii de mișcare

Senzorii de mișcare sunt mici ochi electronici care detectează undele infraroșii, adică undele de căldură care radiază de la obiectele în mișcare. Atunci când detectorul detectează un obiect care se mișcă în câmpul său vizual – în special obiecte mai calde, cum ar fi oamenii, animalele și mașinile – acesta aprinde luminile în mod electronic.

Cum se instalează ușor și rapid un senzor de mișcare

Principalul scop al senzorilor de mișcare este de a detecta un intrus și de a trimite o alertă la panoul de control, care alertează centrul de monitorizare.
Senzorii funcționează atunci când nu sunteți acasă sau când îi spuneți sistemului că nu sunteți acolo. Puteți chiar programa unele sisteme de securitate pentru a înregistra evenimente prin intermediul unei camere de securitate atunci când există mișcare.
Senzorii de mișcare stau de pază, gata să reacționeze la diverse situații, cum ar fi mișcarea în sufragerie, deschiderea sau închiderea ferestrelor sau a ușilor sau spargerea unui geam.

Pași de urmat pentru a instala senzorii de mișscare

1. Scoateți din cutie detectorul de mișcare

Kitul dvs. de senzor de mișcare ar trebui să vină cu niște instrucțiuni și accesorii de montare. Dacă dispozitivul dvs. are baterii separate, acum este momentul să le puneți în senzorul de mișcare.

2. Decideți-vă asupra unei locații

Ar trebui să luați în considerare cea mai eficientă amplasare a senzorului înainte de a vă monta detectorul de mișcare:
Colțurile sunt o locație ideală, deoarece puteți poziționa senzorii cu infraroșu pentru a acoperi cea mai mare suprafață. Cele mai multe modele de senzori de mișcare au margini înclinate cu găuri pentru șuruburi, astfel încât să se potrivească bine în colțul unei încăperi.
Montați detectorul de mișcare la înălțime pe perete pentru a obține cea mai bună acoperire – dar evitați să-l plasați deasupra unei piese mari de mobilier, cum ar fi un raft de cărți sau un centru de divertisment, deoarece va limita raza de acțiune a energiei infraroșii pasive.
Montați senzorul de mișcare vizavi de o intrare principală – acest lucru este valabil în fiecare cameră sau hol în care amplasați acești senzori, astfel încât aceștia să poată detecta imediat intrușii.

3. Cum montați senzorul

Senzorii cu infraroșu pasiv sunt ușori, așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ancorele de gips-carton sau la bolțari. O șurubelniță standard ar trebui să facă treaba, dar o șurubelniță electrică sau un burghiu pot accelera procesul.
Majoritatea detectoarelor de mișcare au un suport de montare care se desprinde de pe corpul principal al dispozitivului, astfel încât să îl puteți înșuruba mai întâi în perete, apoi să fixați senzorul de mișcare la loc. Acest lucru facilitează, de asemenea, scoaterea detectorului de mișcare de pe perete în timpul întreținerii. Alți senzori cu infraroșu pot necesita o dezasamblare completă pentru montare.

4. Conectați senzorul la sistem

Urmați instrucțiunile producătorului pentru a vă conecta senzorul de mișcare la sistem. Cele mai multe sisteme DIY vă ghidează în acest proces, folosind adesea tastatura principală sau aplicația mobilă pentru a configura și regla detectoarele de mișcare.
Dacă aveți detectoare de mișcare inteligente, cum ar fi Aeotec TriSensor cu alimentare Z-Wave (aproximativ 45 de dolari), îl puteți conecta la lumini și la alte dispozitive inteligente prin intermediul unui hub inteligent, cum ar fi SmartThings, astfel încât o lumină să se aprindă ori de câte ori există mișcare. Puteți chiar să utilizați aplicația hub-ului inteligent pentru a programa alerte de mișcare către dispozitivele dvs. mobile atunci când există mișcare este în anumite momente din zi sau din noapte.

5. Ajustați setările de detectare a mișcării

Majoritatea detectoarelor de mișcare au trei setări principale atunci când armezi sistemul:
În modul instantaneu, orice mișcare declanșează o alarmă.
În modul de întârziere la intrare, senzorul funcționează cu întârziere – chiar dacă detectează mișcare, aveți la dispoziție aproximativ 30-60 de secunde pentru a dezarma sistemul înainte de declanșarea alarmei.
Modul de urmărire interioară funcționează pe o întârziere la intrare, dar numai dacă se declanșează mai întâi contactul ușii – deși declanșează o alarmă instantanee dacă detectează mișcare în casă fără ca un contact al ușii să se declanșeze.
6. Întrețineți detectorul de mișcare
În timp, praful și resturile se pot aduna pe ecranul senzorului dvs. de mișcare și pot interfera cu energia infraroșie, făcându-l mai puțin eficient la detectarea mișcării. Curățați-l cel puțin o dată la câteva luni cu o cârpă din microfibră uscată sau ușor umedă.
Dacă vă decideți să zugrăviți un perete din apropierea senzorului dvs. de mișcare, asigurați-vă că ați îndepărtat mai întâi dispozitivul. Dacă ajungeți cu vopsea pe un senzor de mișcare cu infraroșu pasiv, trebuie să îl înlocuiți.
Etichete: