Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară prăjitura cu mere de post. Bunica Gherghina ne arată pas cu pas! VIDEO

Cum se prepară prăjitura cu mere de post. Bunica Gherghina ne arată pas cu pas! VIDEO

Rețeta de prăjitură de post cu mere a bunicii Gherghina! Aceasta ne arată pas cu pas cum trebuie să pregătim prăjitura cu mere. Sigur ai toate ingredientele la îndemână, iar dacă nu…dă o fugă la magazin. Merită încercată și gustată!

Cum se prepară prăjitura cu mere de post

Bunica Gherghina a revenit în forță pe TikTok cu o nouă rețetă. De data aceasta, ne-a arătat tuturor cum se prepară prăjitura cu mere de post. Bătrânica a spus ce ingrediente trebuie să folosim, cum se prepară și a arătat tuturor rezultatul final. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care sigur le ai la îndemână, iar modul de preparare este foarte simplu.

Ingrediente:

  • 4 mere
  • lămâie
  • ulei
  • zahăr
  • bicarbonat de sodiu
  • praf de copt
  • sirop de zahăr ars

Mod de preparare

Bunica Gherghina ne arată pas cu pas cum se face prăjitura de mere, de post. Bătrânica ne explică că în primă fază trebuie să ne ocupăm de siropul de zahăr ars. Trebuie să punem într-o cratiță 4 linguri de zahăr și îl vom lăsa să se ardă pe foc. Când zahărul s-a caramelizat, se adaugă jumătate de litru de apă, iar apoi se mai lăsa puțin pe foc. Apoi, ne vom ocupa de prăjitură.

Merele trebuie rase și puse într-o altă cratiță. După ce au fost toate merele rase pe răzătoare, vom pune peste ele o cană de zahăr și o jumătate de cană de ulei. Se adaugă apoi și siropul de zahăr ars precum și zece linguri de făină, dar și praful de copt.

Bunica Gherghina spune că trebuie să stingem un plic de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie și îl adăugăm peste merele rase. Nu este nevoie de esență, asta pentru că prăjitura va avea deja aromă de la siropul de zahăr ars. Întreaga compoziție se amestecă ulterior. Vom unge o tavă cu ulei, după care tapetăm cu făină. Compoziția se pune la cuptor pentru jumătate de oră la aproximativ 250 de grade, iar ulterior prăjitura este gata și poate fi servită. Poftă bună vă spune bunica Gherghina!

@bunica.gherghina PRĂJITURĂ DE POST CU MERE🍎 ȘI CU SIROP DE ZAHĂR ARS‼️🍎🥰. #5pasidebine #romania🇷🇴 #văpupămamaia😌 #grandma❤️👵 ♬ sunet original – ❤️Bunica Gherghina❤️

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: