Redactia.ro
Home » Știri » Cum se scrie corect un acatist. Greșeala pe care o fac cei mulți dintre credincioși

Cum se scrie corect un acatist. Greșeala pe care o fac cei mulți dintre credincioși

acatist biserica

Chiar dacă mulți credincioși ar putea să considere un acatist ca fiind asemănător cu o listă de dorințe, preoții subliniază existența unor reguli pe care este benefic să le respecți pentru a-l face să fie bine primit. La fel de crucială este și formularea utilizată în primele rânduri ale acatistului sau încheierea acestuia cu cuvântul „Amin”. Iată cum se scrie corect un acatism, conform fețelor bisericești!

Cum se scrie corect un acatist

O eroare foarte comună este să menționezi doar dorințele tale în primele rânduri ale acatistului, neglijând să exprimi recunoștința pentru lucrurile de care te bucuri deja. Poate ai reușit să treci printr-o perioadă dificilă sau ai găsit un nou loc de muncă. Aceste gânduri trebuie menționate înainte de a solicita orice altceva, susțin preoții.

Este important să incluzi aceste realizări încă din primele rânduri ale acatistului, înainte de a menționa lucrurile care nu s-au îndeplinit încă.

De asemenea, este recomandat să menționezi numele persoanei pentru care te rogi, dar cu respectarea unei formule obișnuite, cum ar fi „Robul lui Dumnezeu (numele tău), mulțumește pentru binefacerile primite și se roagă Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și pentru…”. Apoi, poți enumera numele celor dragi.

Regulile pe care trebuie să le respecți atunci când scrii un acatist

De asemenea, este important să menționezi în partea de sus a foii acatistului și durata estimată în care preotul va recita acatistul. Cea mai cunoscută durată este cea de 40 de zile, dar există și acatiste de trei luni sau chiar perioade mai lungi.

La finalul acatistului, este esențial să adaugi cuvântul „Amin” pentru a încheia rugăciunea în mod adecvat. Deși preoții primesc acatiste în fiecare duminică, se spune că este benefic să le oferi lunea, miercurea sau vinerea, zile în care se procură ulei și tămâie. Este important să nu ai gânduri negative atunci când oferi un acatist și să nu porți resentimente celor care ți-au greșit.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: