Redactia.ro
Home » Știri » Cum se simte medicul erou din Piatra Neamț. Cătălin Denciu a fost din nou testat pentru coronavirus

Cum se simte medicul erou din Piatra Neamț. Cătălin Denciu a fost din nou testat pentru coronavirus

Cum se simte medicul erou din Piatra Neamț

Noi informații despre starea de sănătatea a medicului erou din Piatra Neamț au fost publicate vineri. Conform acestora, medicii din Belgia, care îl îngrijesc pe Cătălin Denciu l-au testat din nou pentru coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Cum se simte medicul erou din Piatra Neamț. Cătălin Denciu a fost din nou testat pentru coronavirus

Au apărut noi informații despre starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, cel care și-a riscat viața în incendiul din secția ATI, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, că în urma evaluării făcute de SPitalul Floreasca, medicul avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului iar starea sa de sănătate era gravă după tragedia în urma căreia, 11 persoane au decedat. În prezent, Cătălin Denciu este internat la o clinică din Belgia, unde a fost transferat cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România. De asemenea, acesta este supravegheat în permanență de cadrele medicale din Belgia. Înainte să fie transferat în străinătate, medicii de la Spitalul Floreasca i-au făcut un test de coronavirus care a ieșit pozitiv, dar acesta a fost repetat în Belgia, iar rezultatul a fost negativ. În momentul de față, starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu este stabilă.

Din nefericire, specialiștii au menționat că medicul erou de la Piatra Neamț nu va ami putea profesa într-o secție ATI. “Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Incendiu puternic la secția ATI

În urmă cu două săptămâni, un incendiu devastator a mistuit secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. În urma acestuia, 10 pacienți internați la ATI infectați cu coronavirus și intubați, au fost găsiți fără viață, iar șapte persoane se aflau în stare gravă, printre aceștia se numără și medicul Cătălin Denciu. În cele din urmă, procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care s-a produs incendiul. După câteva zile de la incendiu, alte două persoane internate în stare gravă, au decedat.

Potrivit unor surse neoficiale, incendiul de la secția ATI ar fi pornit de la un echipament medical, însă această variantă nu a fost confirmată până acum de anchetatori. Însă, surse apropiate anchetei susțin că un scurt circuit la injectomat ar fi motivul cel mai plauzibil al izbucnirii incendiului. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu. Soția medicului ars de la Spitalul Județean Piatra Neamț, a declarat că i-a interzis ministrului Sănătății să mai publice informații despre starea de sănătate a soțului ei, înainte să o consulte și pe ea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: