Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se utilizeaza corect discurile diamantate, in functie de tipul fiecaruia

Cum se utilizeaza corect discurile diamantate, in functie de tipul fiecaruia

Proiectele de constructii sau renovari realizate cu succes au intotdeauna nevoie de instrumente calitative si puternice. Daca o sa ai nevoie de un disc diamantat, in articolul de azi iti vom prezenta tipurile de discuri existente si cum le poti utiliza astfel incat sa obtii rezultate satisfacatoare si sa eviti greselile ce pot fi costisitoare.

Discurile diamantate sunt impartite in functie de detaliile tehnice. Asadar, iata care sunt diferentele intre tipurile de discuri, in functie de materialul ce urmeaza a fi taiat, dar si de tipul de lama si de abrazivitate a acestuia!

Definitie disc diamantat

Discul diamantat reprezinta un disc confectionat din otel cu o lama prevazuta cu diamant sintetic, speciala pentru a taia si slefui toate tipurile de  materiale minerale folosite in constructii. Lama discului poate avea diverse forme segmentata sau continua, iar acest aspect difera, evident, in functie de materialul ce urmeaza a fi modificat. Pentru ca supraincalzirea poate fi un factor ce contribuie la deteriorarea discului, acesta este prevazut cu o fanta ce permite o buna circulatie a aerului sau a apei tocmai pentru a evita atingerea unor temperaturi ridicate in timpul folosirii.

Credeai ca discurile diamantate servesc doar pentru taierea materialelor? Ei bine, acestea sunt utilizate inclusiv pentru slefuire.

Iata care sunt tipurile de discuri potrivite pentru fiecarui material in parte si cum se folosesc corect!

  1. Disc diamantat special pentru piatra

Discul destinat taierii pietrei depinde foarte mult de tipul de piatra pe care urmeaza sa o prelucrezi. Lama discului trebuie sa fie specifica materialelor pe care trebuie sa le taie/slefuiasca. Materialele incadrate in categoria celor dure sunt: granit, piatra de rau, gresie portelanata. De asemenea, in categoria materialelor abrazive moi se regasesc  calcarul, travertin si marmura.

  1. Disc diamantat special pentru asfalt

Daca intentionezi sa inlocuiesti asfaltul sau sa realizezi diverse modificari pe suprafata acestuia, ai nevoie de un disc special. In cazul acesta, alegerea discului se realizeaza in functie de modul in care urmeaza sa efectuezi taierea.

  1. Disc diamantat special pentru ceramica

Discul diamantat pentru ceramica este unul dintre cele mai folosite discuri, deoarece ajuta la taierea gresiei si a faiantei. De asemenea, discurile pentru ceramica sunt disponibile in mai multe variante. Acestea difera in functie de tipul de taiere pe care il doresti (fina, rapida sau semi-fina).

  1. Disc diamantat special pentru beton

Betonul este unul dintre cele mai dificile materiale, de aceea alegerea unui disc potrivit reprezinta factorul decisiv. Este bine sa retii faptul ca exista mai multe tipuri si compozitii de beton, iar acestea sunt criteriile in functie de care sa alegi tipul discului.

Speram ca am contribuit la alegerea corecta pe care urmeaza sa o faci, iar pana data viitoare iti uram cat mai multe proiecte realizate cu succes!

Loading...