Redactia.ro
Home » Știri » Cum și-a petrecut Regina Elisabeta ultima vară din viața sa: plimbări în grădină și picnicuri alături de familie și prieteni. Ultimul gând a zburat către Prințul Philip

Cum și-a petrecut Regina Elisabeta ultima vară din viața sa: plimbări în grădină și picnicuri alături de familie și prieteni. Ultimul gând a zburat către Prințul Philip

GALERIE FOTO (6)

Ultima vară din viața Majestății Sale a fost una dintre cele mai fericite. Suverana s-a bucurat de plimbări de-a lungul proprietății sale vaste de la Balmoral, de picnicuri și grătare alături de familie și prieteni. Totuși, în gândurile sale s-a aflat permanent Prințul Philip, bărbatul care i-a fost devotat până la ultima lui suflare.

Catelul Balmoral- cuibușorul în care Majestatea Sa și Prințul Philip își petreceau verile

Încă de la încoronare, Castelul Balmoral a fost reședința de vară a cuplului regal. Câteva săptămâni pe an, Majestatea Sa intra în „concediu de odihnă” și mergea cu trenul regal către acest castel, fiind proprietatea sa privată. Aici și-a dat și ultima suflare, găsind o alinare tocmai în familiaritatea pe care această reședință i-o transmitea.

Familia regală la Balmoral. De la stânga la dreapta: Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew (tricou verde), Prințul Edward, Regina Elisabeta și Prințul Philip.

În acest an, Majestatea Sa a ajuns la Balmoral la sfârșitul lunii iulie și s-a instalat într-o aripă a castelului, mai retrasă, cu 7 dormitoare. Ulterior, pe 9 august, ea s-a mutat într-o proprietate situată în apropiere, tot parte a acestui castel. Aici a rămas până în ultima clipă a vieții sale, înconjurată fiind de angajații care i-au jurat credință.

Paul Whybrew și Barry Mitford, cei doi bărbați care o acompaniau adesea, care îi aduceau ziarul și alături de care urmărea sporturile favorite la televizor, i-au fost alături și-n ultima clipă. La fel și Angela Kelly, care a fost mâna ei dreaptă și totodată asistenta personală. Era denumită „AK47” din cauza manierei sale protective asupra Reginei, nelăsând-o nicio clipă singură. „O învelește pe Regină într-o pătură de lână. E foarte protectoare și se asigură că Regina nu face mai nimic”, spune o sursă despre Angela Kelly.

Regina și asistenta ei personală, Angela Kelly

Ultimele gânduri au fost către viața fericită de la Balmoral cu Prințul Philip

Surse apropiate familiei regale spun că Regina și-a petrecut ultimele clipe bucurându-se de viața la țară, pe care de altfel o adora. Ea și Prințul Philip au fost nespus de fericiți aici, bucurându-se de un trai cât se poate de modest. Regina obișnuia, în trecut, să străbată terenul călare ori la volanul unui Range Rover. Iar Prințul Philip, chiar până în ultima lui clipă, își petrecea timpul aici făcând grătar. După masă, Majestatea Sa participa la spălatul vaselor. „Poate crezi că glumesc, dar e adevărat. Ei (membrii familiei regale) își puneau mănușile și își băgau mâinile în chiuvetă. Regina întrebă dacă au terminat, stivuia farfuriile și pleca”, a dezvăluit fostul premier Tony Blair, conform The Guardian.

Regina Elisabeta și soțul ei, Prințul Philip, la Balmoral

 

Prințul Philip și fiica sa, prințesa Anne

De aceea, ultimele gânduri ale Reginei au fost îndreptate spre iubitul ei soț și spre clipele frumoase pe care le-au petrecut împreună aici, la Balmoral, proprietatea deținută exclusiv de Regina Elisabeta, și nu de Coroană.

Regina și Prințul Philip, alături de primii lor născuți: Prințul Charles și Prințesa Anne

La căpătâiul ei, în ultimele ore de viață, au apucat să ajungă Prințesa Anne, care se afla în zona, Camilla, care era deja la Balmoral, și Prințul Charles. Acesta din urmă a fost luat cu avionul privat de la Castelul Windsor la ora 6:30 AM și a ajuns lângă mama sa la ora 10:30. Câteva ore mai târziu, monarhul în vârstă de 96 de ani s-a stins din viață. Ceilalți doi fiii ai ei și nepotul William au ajuns după moartea ei. Iar Harry se afla în aer, spre proprietatea din Scoția, când s-a făcut anunțul morții sale.

Regina Elisabeta II-a nu suferea de nicio boală cronică

O sursă apropiată staff-ului regal a menționat că moartea Reginei Elisabeta a survenit în mod natural, din cauza vârstei înaintate. Suveranul britanic nu suferea de nicio boală cronică și s-a confruntat doar cu dureri specifice vârstei avansate, precum dureri de articulații și picioare umflate. De aceea, pentru mulți din familia regală, degradarea rapidă a sănătății și ulterior moartea suveranei au fost total neașteptate.

8 septembrie 2022 a fost ziua în care lumea și-a luat la revedere de la Regina Elisabeta a II-a, suveranul cu cea mai îndelungată domnie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: