Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum sunt pedepsiți în 2021 șoferii care merg cu ITP-ul expirat

Cum sunt pedepsiți în 2021 șoferii care merg cu ITP-ul expirat

ITP-ul expirat

Inspecția tehnică periodică este foarte importantă pentru a putea circula pe străzi, în mod legal. Așadar, poți fi pedepsit dacă nu ai toate actele în regulă.

Ce poți păți dacă nu ai ITP valabil

Dacă ești prins cu ITP-ul expirat, atunci Poliția suspendă înmatricularea mașinii, iar certificatul ei de înmatriculare, sau după caz dovada înlocuitoare a acestuia, va fi reținut.

De asemenea, șoferul care conduce o astfel de mașină va primi o amendă între 1305 de lei si 2900 de lei.

Certificatul de înmatriculare alături de plăcute vor putea fi recuperate, însă numai după e autoturismul în cauză are efectuat un alt ITP, valabil, la un service autorizat.

Astfel, suspendarea certificatului de înmatriculare încetează după ce proprietarul mașinii în cauză se prezintă la DRPCIV sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare, făcând dovada că ITP-ul este făcut și valid.

Dacă ești oprit și prins fără ITP de către un agent al Registrului Auto Român, ai la dispoziție 15 zile pentru a face inspecția, altfel rămâi fără certificatul de înmatriculare.

”Dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, a arătat MAI.

De ce acte ai nevoie să faci ITP

Inspecția tehnică periodică este foarte importantă, pentru că este o condiție fără de care nu putem circula pe străzi, pentru că acesta arată că mașina este sigură pentru a fi pe drumurile publice.

De altfel, există și situația în care șoferii nu pot trece inspecția, din cauza unor avarii grave și stația ITP nu le poate da actul de care au nevoie. Este vorba despre acele avarii grave, care pun în pericol siguranța circulației.

– Carte de identitate a vehiculului (CIV) în original sau copie conform cu originalul eliberată de leasing sau de banca în cazul persoanelor juridice;

– Certificat înmatriculare în original;

– Asigurare obligatorie (RCA) valabilă;

– BI/CI a persoanei care se prezintă cu vehiculul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: