Redactia.ro
Home » Știri » Cum trebuie să reacţionezi dacă eşti atacat, pe stradă, de câinii vagabonzi. Aşa te aperi!

Cum trebuie să reacţionezi dacă eşti atacat, pe stradă, de câinii vagabonzi. Aşa te aperi!

Drama pricinuită de moartea Anei Oros, femeia ucisă de câini la Lacul Morii, a readus în discuţie problema animalelor fără stăpân, de pe străzile din Bucureşti.

Dar până ca autorităţile să rezolve acest flagel, dacă îl vor rezolva, poate ar fi bine să învăţăm cum să ne apărăm în situaţia neplăcută în care am fi atacaţi de câini, din senin.

Câinele pregătit de atac îşi arată colţii

Primele semne care ar trebui să-ți dea de înțeles că te afli în pericol și poți deveni ținta unui atac canin sunt lătratul, mârâitul, urechile lăsate pe spate sau ridicarea lor bruscă. De asemenea, un câine gata de atac își va arăta amenințător colții.

Câinii care atacă își păzesc teritoriul, iar în anumite prioade, precum cele de împerechere, își protejează și partenera. Astfel, orice persoană care încalcă acest teritoriu e considerată un pericol.

Cum te aperi de câini:

  • Niciodată nu te întoarce cu spatele la câini şi nu încerca să fugi. Fuga înseamnă mișcare și, cum spuneam, aceasta le va trezi instinctul de atac și îi va deteremina să te urmărească şi să te atace.

Câinii latră pentru a-și apăra teritoriul, pentru a determina persoana respectivă să plece de pe teritoriul lor, iar dacă persoana respectivă continuă să alerge, animalele consideră că lătratul a avut efect.

Astfel, devin mai îndrăznețe, mai agresive și își vor urmări și ataca ținta. De aceea, cel mai important lucru este ca, atunci când suntem în preajma unor câini agresivi, să nu fugim niciodată“, a afirmat un dresor.

  • Evită pe cât posibil contactul vizual cu patrupezii, chiar dacă acesta este paşnic. Dacă îl vei privi drept în ochi poți fi considerat tu un pericol pentu câine, iar acesta va reacţiona firesc prin a te ataca.
  • Încrucișează-ți brațele la piept și rămâi nemișcat câteva secunde.
  • Ca să scapi nevătămat poți păcăli câinele aruncându-i ori întinzându-i un obiect pe care să-l poată mușca, fie acesta o haină, o geantă sau, de ce nu, chiar un pantof. Odată ce se va năpusti asupra obiectului respectiv vei putea să scapi de pericol.
  • Dacă ești atacat strigă cât poți de tare și pe un ton autoritar MARŞ! Acest cuvânt este folosit cel mai des de oameni în încercarea de a îndepărta un câine, iar patrupedul ştie că trebuie să fugă când îl aude.

Muşcătura, rareori mortală

Mușcăturile sunt rareori mortale, iar acest lucru se întâmplă când este secționată o arteră importantă, așa cum s-a întâmplat în cazul japonezului ucis de un câine la București. Acesta a fost mușcat de coapsă, i-a fost secționată artera femurală și nu a avut nicio șansă din cauza sângerării masive.

Dacă ești mușcat încearcă pe cât posibil să nu îți tragi mâna sau partea corpului de unde ai fost mușcat pentru a nu agrava rana. Folosește-te de mâini pentru a te elibera din strânsoare.

După atac, consultă un medic pentru a primi îngrijirile necesare și astfel să eviți infecțiile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: