Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea de 1 mai și de Paște. Anunțul meteorologilor

Cum va fi vremea de 1 mai și de Paște. Anunțul meteorologilor

Vremea se incalzeste

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) tocmai a făcut un anunț crucial, oferind o perspectivă asupra vremii pentru luna aprilie 2024. Această informație este deosebit de relevantă pentru românii care se pregătesc pentru minivacanța ce se apropie cu pași rapizi. Cu toții anticipăm cu nerăbdare cum va fi vremea în această perioadă, mai ales că minivacanța de 1 Mai se va suprapune cu cele de Paște, oferindu-ne o oportunitate perfectă pentru planificarea unei evadări relaxante. Potrivit specialiștilor de la ANM, luna aprilie 2024 se anunță a fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 aprilie 2024 promite temperaturi mai ridicate decât media înregistrată în mod obișnuit în această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, regiunile nord-vestice vor fi o excepție, cu cantități de precipitații apropiate de normă, în timp ce sud-vestul țării va înregistra deficite în ceea ce privește regimul pluviometric.

În saptamana 8 – 15 aprilie 2024, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât de obicei, acoperind întreaga țară. Prognozele arată că această perioadă va fi caracterizată de cantități de precipitații excedentare, în special în zonele montane.

În săptămâna 15 – 22 aprilie 2024, se așteaptă ca temperaturile să fie ușor peste media obișnuită pentru acest interval, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi ușor mai mari decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

La finalul lunii aprilie, temperaturile vor fi în general peste media specifică pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în apropierea normei pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea de Paște

Cu aceste previziuni meteorologice în vedere, toată lumea poate începe să-și planifice cu încredere vacanța din perioada de 1 Mai și Paște, având în vedere că vremea se anunță favorabilă pentru a petrece timp în aer liber și pentru a te bucura de frumusețea naturii.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării”, a declarat șefa ANM, potrivit Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: