Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. ANM a emis prognoza meteo pe luna decembrie

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. ANM a emis prognoza meteo pe luna decembrie

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe luna decembrie. Specialiștii ANM spun că ultima lună din an va fi așa cum n-am mai avut de mulți ani la noi în țară. Iată toate detaliile.

ANM a emis prognoza meteo pe luna decembrie

În cea mai mare parte din luna decembrie, adică în perioada 6 și 21 decembrie, vor fi temperaturi cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. În ultima săptămână a anului 2022, termometrele vor indica temperaturi mai mici, care vor coborî la 1-2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de -7 grade Celsius. Există posibilitatea ca primii fulgi de zăpadă să-i putem vedea în ultima zi a anului. În prima săptămână din decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice, sud-estice, nord-vestice și la munte. În restul țării, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice.

În săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. În plus, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. În perioada 12.12.2022 – 19.12.2022 vor fi temperaturi apropiate de cele specifice pentru această perioadă în înreaga ţară. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile. Există șanse minime să avem zăpadă de Crăciun.  Se estimează că, în perioada 25-30 decembrie, temperaturile maxime vor fi cuprinse 4 şi 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -3 şi 0 grade.

Cum va fi vremea de Crăciun

ANM anunță că în săptămâna 20-27 decembrie, valorile termice medii vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intramontane și în sud-estul extrem al țării. O abatere termică negativă mai accentuată este estimată pentru zonele de munte.  Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pe întreg teritoriul, în special în vestul și nord-vestul țării.

Cum va fi vremea de Revelion

În perioada 28 decembrie şi 3 ianuarie, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Temperaturile vor coborî la 1-2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de -7 grade Celsius. Prima ninsoare poate cădea în ultima zi a anului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: