Redactia.ro
Home » Știri » Cum vor fi avertizați românii dacă o rachetă intră în spațiul aerian. Raed Arafat: Pentru „obiecte căzătoare” se dă mesaj Ro-Alert

Cum vor fi avertizați românii dacă o rachetă intră în spațiul aerian. Raed Arafat: Pentru „obiecte căzătoare” se dă mesaj Ro-Alert

Cum vor fi avertizați românii dacă o rachetă intră în spațiul aerian. Raed Arafat: Pentru „obiecte căzătoare" se dă mesaj Ro-Alert

Iată cum vor fi avertizați românii dacă o rachetă intră în spațiul aerian! Raed Arafat a explicat întreaga procedură!

Cum vor fi avertizați românii dacă o rachetă intră în spațiul aerian

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susține că, în cazul în care în spaţiul aerian al României ar intra „obiecte căzătoare”, precum rachetele, românii aflați în zona afectată vor primi o alertă prin intermediul unui mesaj Ro-Alert pentru a se adăposti de inevitabilul pericol!

Raed Arafat a explicat întreaga procedură!

Raed Arafat a explicat întreaga procedură care ar avea loc în cazul în care o rachetă ar intra în spațiul aerian al României!

„Nu e niciun secret, există situaţii în care afli că este ceva în zonă, dar se îndreaptă în altă parte. Nu mai dai mesajul Ro-Alert. Există situaţii, se monitorizează situaţiile, nu a fost niciun moment cazul să dăm mesajul Ro-Alert, pentru că nu a fost cazul să dăm mesajul.

Dacă ştim că vine în zonă şi dacă se dă informaţia, se poate da Ro-Alert. Numai că, din nou, mesajele Ro-Alert, chiar dacă se dau foarte repede, s-ar putea să apară concomitent sau după, sau foarte scurt timp înainte şi oamenii să trebuiască imediat să se adăpostească dacă este ceva. Din fericire, până acum, nu a fost nevoie, nu a fost cazul. Dar da, pentru obiecte căzătoare, pentru orice situaţie care ştim că ameninţă populaţia şi ştim că vine, se dă mesajul Ro-Alert. Pentru asta este făcut sistemul Ro-Alert”, a afirmat Raed Arafat într-un interviu pentru Europa Liberă România.

Reaed Arafat: „Se monitorizează situaţiile”

Reaed Arafat a explicat că mesajele Ro-Alert se dau doar atunci când informația este bine verificată și pune în pericol populația țării:

„Există situaţii în care afli că este ceva în zonă, dar se îndreaptă în altă parte. Nu mai dai mesajul Ro-Alert. Există situaţii, se monitorizează situaţiile, nu a fost niciun moment cazul să dăm mesajul Ro-Alert, pentru că nu a fost cazul să dăm mesajul”, adaugă Arafat, potrivit News.ro.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: