Redactia.ro
Home » Știri » Cum vor susține examenele elevii aflați în situații speciale. Ministrul Educației: Izolați, singuri în sală

Cum vor susține examenele elevii aflați în situații speciale. Ministrul Educației: Izolați, singuri în sală

examene nationale

Monica Anisie, a vorbit luni despre situațiie elevilor care au în interiorul familiei pe cineva aflat în izolare sau infectat. Conform ministrului Educației, elevii vor susține examenele singuri în sală.

Cum vor susține examenele elevii care au pe cineva în familie infectat sau în izolare?

Întrebată ce se va întâmpla cu elevii care au în familii pe cineva infectat cu coronavirus sau aflat în izolare, ministrul Educației, Monica Anisie a precizat că aceștia vor susține examenele singuri în sală.

„Aceştia pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie

De asemenea, ministrul a declarat că în ceea ce îi privește pe elevii ai căror bunici sau părinți se află în grupa de risc, se va lua o decizie împreună cu ministrul Sănătății.

Conform ministrului Educației, examenul de Evaluare Națională va începe pe data de 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe pe 22 iunie. Deși unii elevi doresc amânarea acestor examene, Monica Anisie a menționat că nu va renunța la aceste probe.

Înscrierile la grădiniță se fac online

Totodată, Monica Anisie a anunțat duminică, că înscrierile la grădinițe și la clasa 0, se vor face online pentru 2020-2021. Mai mult,aceasta a anunțat că se vor face modificări în acest an, iar luni, 4 mai le va prezenta.

”Ministerul Educației va publica, luni, calendarul pentru înscrierile sau reînscrierile la grădinițe și clasa pregătitoare. Sunt câteva diferențe. Avem o noutate în cazul înscrierilor: se vor face online. La înscrierile la clasa pregătitoare, evaluarea psihosomatică pentru cei care nu îndeplinesc vârsta pentru înscrierea la școală va fi înlocuită de o declarație pe proprie răspundere din partea părinților,” a declarat Monica Anisie.

Înscrierile la grădiniță se va face în două etape.

1. Prima etapă – Reînscrierea copiilor care frecventează deja grădinița

2. A doua etapă – Înscrierea nou-veniților

Modificări vor apărea și pentru copiii care se înscriu la clasa pregătitoare și au nevoie de evaluare psihosomatică. În cazul în care aceștia nu au făcut-o, înscrierile se vor face la fel, online, iar evaluarea psihosomatică va fi înlocuită de o recomandare din partea directorului grădiniței de la care vine copilul.

Actele necesare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021:

– Cerere-tip de înscriere ( documentul poate fi descărcat aici)

– Copie după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului

– Copie a certificatului de naștere al copilului -Declarație pe proprie răspundere a părinților/tutorilor legali în legătură cu dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare a copilului pentru parcurgerea clasei pregătitoare

– Fișa completată de grădiniță pe care au frecventat-o

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: