Redactia.ro
Home » Știri » Orban: „Este o variantă ca examenele să se dea online. Nu am luat în calcul amânarea anului școlar”

Orban: „Este o variantă ca examenele să se dea online. Nu am luat în calcul amânarea anului școlar”

Scolile din Romania

Premierul Ludovic Orban a precizat perioada în care elevii ar putea să se întoarcă la școală. Potrivit acestuia, școlile se vor deschide în momentul în care epidemia de coronavirus va dispărea.

Când vor începe elevii școala?

Ludovic Orban a precizat joi seara că este posibil ca școlile să se deschidă după 15 mai, asta în funcție de cum va evolua pandemia de coronavirus.

După 15 mai este posibil să le redeschidem școlile… pe 20 mai, pe 25 mai… Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic„, a spus Orban.

În ceea ce privește amânarea anului școlar, prim-ministrul a subliniat faptul că Guvernul nu a luat în calcul acest lucru, chiar dacă statele europene au opțiuni diferite cu privire la acest lucru.

Orban a specificat că elevii ar putea rezolva examenul de final online, sau este posibil să se dea în alte condiții.

Obiectivul nostru este ca toți elevii să finalizeze acest an școlar. Atingerea acestui obiectiv și modalitățile în care se vor organiza examenele, a modalităților în care vor fi pregătite toate aceste examene, va depinde de contextul epidemiologic. E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile și toate orele pe online și chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiții„, a mai spus Premierul.

Școlile rămân închise până în mai

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că exclude categoric varianta înghețării anului școlar, iar în ceea ce privește evaluarea națională și bacalaureatul, Anisie a spus că în următoarele zile va publica soluțiile.

De asemenea, Anisie a spus că momentul redeschiderii școlilor va fi hotărât de Comitetul pentru SItuații Speciale de Urgență, după de epidemia de coronavirus va fi stopată.

În timpul săptămânii viitoare, ministurl Educației va avea o întâlnire online cu ceilalți miniștri ai Educației din statele Europene, pentru a discuta soluțiile pe care le-au găsit. Școlile din ROmânia s-au închis în data de 11 martie, după ce coronavirusul a infectat peste 7.000 de români și a ucis 400.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: