Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cumpărăturile direct de pe TV, în faza de testare. O nouă eră a shopping-ului

Cumpărăturile direct de pe TV, în faza de testare. O nouă eră a shopping-ului

S-a lansat un nou post de televiziune

Cumpărăturile direct de pe TV, în faza de testare. O nouă eră a shopping-ului!

Cumpărăturile direct de pe TV, în faza de testare

În ultimii ani, tehnologia a evoluat rapid și a schimbat fundamental modul în care facem cumpărături. De la magazinele online la aplicațiile mobile de cumpărături, consumatorii au acum la îndemână o varietate de modalități de a-și satisface nevoile. Cu toate acestea, o nouă tendință promițătoare se pregătește să cucerească piața cumpărăturilor – cumpărăturile direct de pe televizor, folosind telecomanda.

Australia a fost prima țară care a introdus această practică, iar dacă aceasta va avea succes, Europa continentală ar putea urma curând exemplul. Ideea principală din spatele acestui concept este să transforme televizorul într-un canal de cumpărături interactiv, permițând telespectatorilor să achiziționeze produse direct din confortul propriei case, cu doar câteva apăsări de buton.

Reclamele Shoppable TV au deschis calea pentru această evoluție a cumpărăturilor. Aceste reclame permit telespectatorilor să cumpere produsele promovate folosindu-și telecomenzile. De exemplu, în timp ce urmăresc emisiunea „Australian Survivor,” telespectatorii pot pune pe pauză emisiunea și pot folosi telecomanda pentru a explora produsele la care televiziunea a făcut reclamă. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei Shoppable TV, dezvoltată în colaborare cu compania de inteligență artificială Kerv.

O nouă eră a shopping-ului

Procesul este simplu. Utilizatorii pot selecta un produs cu ajutorul telecomenzii, pot citi mai multe informații pe ecran și pot chiar scana un cod QR pentru a cumpăra produsul respectiv. Cu o astfel de tehnologie, cumpărăturile devin mai rapide și mai accesibile ca niciodată.

Desigur, pentru ca această practică să aibă succes, produsele promovate trebuie să fie relevante pentru conținutul de pe ecran, fie că este vorba despre un film, o emisiune sau o reclamă. Cu toate acestea, nu este necesar ca produsul să fie exact același cu cel prezentat pe ecran. De exemplu, dacă un telespectator vede un frigider în timp ce urmărește o emisiune culinară, ar putea fi direcționat către un frigider fabricat de o altă companie. Flexibilitatea acestui sistem face posibilă o gamă largă de opțiuni pentru telespectatori.

Înainte ca Australia să adopte această practică, alte țări, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, au testat deja tehnologia Shoppable TV în diferite formate. În SUA, NBCUniversal a fost unul dintre pionierii acestei tehnologii, în timp ce ITV din Marea Britanie a experimentat-o în emisiunea „Love Island.” Cu toate acestea, în Marea Britanie, tehnologia a funcționat doar pe televizoarele LG.

Cu toate acestea, implementarea cu adevărat revoluționară vine de la companii precum Paramount și NBCUniversal, care aduc această tehnologie și pe platformele lor de streaming. În acest fel, telespectatorii emisiunilor și filmelor de pe Peacock, divizia de streaming a NBCUniversal, pot cumpăra produsele pe care le văd, precum echipamentele de gătit folosite în reality show-ul „Top Chef.”

Rod Prosser, directorul de vânzări al Paramount Australia, a subliniat că această tehnologie „aprofundează conexiunea și implicarea publicului cu conținutul, simplifică călătoria clientului și reduce decalajul dintre descoperirea conținutului și cumpărare.”

Cu toate acestea, implementarea cumpărăturilor direct de pe TV nu vine fără provocări și preocupări. Protecția datelor personale, securitatea tranzacțiilor și eventualele presiuni asupra telespectatorilor de a cumpăra impulsiv sunt aspecte importante care trebuie luate în considerare.

Astfel, cumpărăturile direct de pe TV reprezintă o evoluție interesantă a modului în care facem achiziții, transformând televizorul dintr-un simplu dispozitiv de divertisment într-un canal interactiv de cumpărături. Cu testarea în curs în Australia și perspectivele de extindere în Europa continentală, acesta este un trend care merită urmărit de aproape. Cu toate acestea, este important să fie gestionate cu responsabilitate pentru a se asigura că beneficiile acestei inovații nu sunt umbrite de eventualele dezavantaje.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: