Redactia.ro
Home » Știri » Cunoscutul actor Costel Constantin, regretat de colegii de breaslă. „Îl simpatizam foarte mult”

Cunoscutul actor Costel Constantin, regretat de colegii de breaslă. „Îl simpatizam foarte mult”

Costel Constantin, renumitul actor român, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Cunoscut pentru profesionalismul său, dar și pentru blândețea și căldura pe care le emana, Constantin a lăsat o amprentă de neșters în lumea teatrului și filmului românesc. Decesul său a adus o mare tristețe în rândul colegilor și admiratorilor săi, care au avut doar cuvinte de laudă și aprecieri la adresa sa.

Ce mesaje au transmis mai mulți colegi din generația sa

Florin Zamfirescu, un coleg de breaslă și prieten apropiat, a împărtășit cu cei de la Click! amintiri și sentimente legate de dispariția lui Costel Constantin. „Dumnezeu să îl aibă în pace! A fost unul dintre cei mai serioși actori. Am jucat în seriale cu el foarte mult la Acasă TV. Îl cunosc de foarte mulți ani, de când a debutat. Era un om foarte serios ca actor și o persoană foarte blândă. Cu el nu te puteai certa niciodată. El a jucat, în cariera sa roluri istorice. Nimeni, din păcate, nu este muritor. Dumnezeu să îl aibă în pace”, a spus Florin Zamfirescu.

Andrei Ionescu a adăugat cu regret că, deși nu a avut o legătură strânsă cu Constantin, îl simpatiza foarte mult și ținea legătura cu el cu ocazia aniversărilor. „Îl simpatizam foarte mult. Nu am avut o legătură strânsă cu el, dar ne auzeam la zile de naștere, la un telefon, să ne felicităm. Ieri l-am sunat să îi spun ‘la mulți ani’ și nu am dat de el la telefon…din păcate”, a spus Ionescu.

Magda Catone, de asemenea colegă de breaslă, a exprimat regretul său profund: „Dumnezeu să îl ierte, să îl odihnească în pace. Am fost colegi la teatru, dar pe scenă nu am jucat împreună. Îmi pare rău, Dumnezeu să îl ierte”, a spus Catone.

Claudiu Bleonț, un alt actor apreciat, a relatat că a vorbit cu Costel Constantin cu doar două săptămâni înainte de moartea sa și că vestea decesului l-a luat prin surprindere. „Am vorbit acum două săptămâni cu el și era ok. Eu am aflat astăzi de la colegii mei că a murit și nu mi-a venit să cred”, a declarat Bleonț.

Anca Pandrea și-a exprimat și ea regretul pentru pierderea unui mare actor, subliniind calitățile sale umane și profesionale: „L-am cunoscut! Regret că scena a pierdut un mare actor. Era o persoană cu umor, dar puțin mai sobră”, a spus Pandrea.

Cariera lui Costel Constantin a fost marcată de numeroase roluri memorabile

Actorul s-a născut pe 20 octombrie 1942 și a absolvit Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Galați, unde a fost membru al trupei de teatru a școlii. Unchiul său, Damian Bozianu, un actor renumit în Galați, i-a fost un model inspirațional. După terminarea liceului, a plecat la București și a fost admis din prima încercare la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, pe care l-a absolvit în 1964. Evoluția sa a fost profund influențată de mentorul său din perioada studenției, marele actor Ion Finteșteanu.

Cariera lui Costel Constantin a fost marcată de numeroase roluri memorabile în teatru și film, fiind recunoscut pentru talentul său deosebit și dedicația față de arta actorului. Printre cele mai notabile roluri ale sale se numără interpretările din piesele clasice și contemporane, în care a adus o sensibilitate și o profunzime remarcabilă personajelor sale.

Constantin a avut o carieră prolifică pe scena Teatrului Național din București, unde a interpretat o varietate de roluri care i-au permis să-și etaleze versatilitatea și măiestria artistică. Printre piesele de referință în care a jucat se numără „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale, „Livada de vișini” de Anton Cehov și „Hamlet” de William Shakespeare.

Pe lângă activitatea sa teatrală, Costel Constantin a avut și o prezență notabilă în cinematografie și televiziune. A apărut în numeroase filme și seriale, unde a adus la viață personaje complexe și diverse. Printre cele mai cunoscute producții cinematografice în care a jucat se numără „Moromeții”, „Balanța” și „Filantropica”.

Un om iubit și respectat de toți

Constantin a fost recunoscut și apreciat nu doar pentru talentul său actoricesc, ci și pentru calitățile sale umane. Colegii și prietenii săi îl descriau ca pe o persoană blândă, generoasă și mereu dispusă să ofere sprijin și sfaturi. Aceste trăsături l-au făcut nu doar un mare actor, ci și un om iubit și respectat de toți cei care l-au cunoscut.

În urma sa rămâne o moștenire artistică impresionantă și amintiri prețioase pentru toți cei care au avut privilegiul de a colabora cu el sau de a-i urmări spectacolele. Costel Constantin va rămâne în inimile admiratorilor săi ca un simbol al profesionalismului și al dedicării în arta teatrului și a cinematografiei.

În contextul actual, pierderea sa este resimțită profund nu doar de comunitatea artistică, ci și de publicul larg care l-a apreciat și l-a admirat de-a lungul anilor. Numeroase mesaje de condoleanțe și omagii au fost transmise pe rețelele de socializare, unde fanii și colegii de breaslă au împărtășit amintiri și gânduri emoționante despre cel care a fost Costel Constantin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: