Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cuplul care vrea să își petreacă restul vieții pe un vas de croazieră

Cuplul care vrea să își petreacă restul vieții pe un vas de croazieră

Angelyn Burk a fost îndrăgostită de croaziere de când s-a urcat pentru prima dată pe un meganavă, în 1992, pentru a naviga în Caraibe.

Pensionare pe vas de croazieră

Acum, femeia de 53 de ani s-a pensionat de la slujba de contabilită. Ea și soțul ei, Richard, plănuiesc să navigheze spre apus pentru totdeauna, retrăgându-se la bordul unui vas de croazieră, potrivit CNN.
Soții Burk, care au locuit ultima dată în zona Seattle, dar sunt independenți de locație din mai 2021, au făcut calculele pentru ceea ce își pot permite să cheltuiască pentru traiul zilnic în anii de pensionare.

100 de dolari pe zi

Angelyn spune că cifra se ridică la 100 de dolari pe zi sau mai puțin pentru ca cei doi să își acopere cheltuielile de trai (cu un tampon pentru a cheltui până la 135 de dolari pe zi, dacă este necesar).

„În prezent, în acest an, avem asigurate 86 de zile de croazieră cu un cost total mediu de 89 de dolari/zi pentru amândoi”, spune ea prin e-mail. „Care include camera, mâncarea, divertismentul, transportul, bacșișul, taxele portuare și impozitele.”
„Acest lucru se încadrează bine în bugetul nostru de pensionare”, spune ea, adăugând că efectuarea frecventă a croazierelor a făcut ca cuplului să i se ofere reduceri mari la viitoarele călătorii prin intermediul programelor de fidelizare.
Cea mai mare parte din cele 86 de zile pe care soții Burk le-au rezervat în acest an sunt pe Holland America, cu aproximativ o săptămână pe o navă Carnival. Iar printre numeroasele destinații pe care cuplul le va vizita se numără Mexic, Costa Rica, Canada, Alaska, Japonia, Indonezia și Vietnam.
„Când planific croazierele, încerc să rămân pe aceeași navă cât mai mult timp posibil, atât timp cât este rentabil”, spune Angelyn, menționând că cei doi soți intenționează să își petreacă cea mai mare parte a anilor de pensionare trăind pe nave de croazieră și nu pe uscat.

În ceea ce privește avantajele mutării la bordul unei case plutitoare pentru pensionarea lor, spune ea, acestea sunt evidente:

„Unde altundeva poți face ca viaţa să te ducă în diferite țări în timp ce te relaxezi la piscină sau dormi într-un pat confortabil?”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: