Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar 2 iulie 2021. Valorile principalelor monede de schimb valutar

Curs valutar 2 iulie 2021. Valorile principalelor monede de schimb valutar

Curs valutar 2 iulie 2021. La ce valori au ajuns principalele monedele de schimb pentru ziua de vineri, așa cum sunt anunțate de Banca Națională a României.

Valorile monedele de schimb valutar sunt actualizate în fiecare zi, la ora 13:00. Până la aceea oră, dacă ne dorim să facem schimb valutar, ne vom raporta la valorile anunțate în ziua bancară precedentă. Iată cum se prezintă cotația pentru euro, dolar și celelalte principale valute.

Curs valutar 2 iulie 2021. Cât costă un euro

Leul românesc se întăreşte în faţa euro, după mai multe zile de depreciere. Un euro este 4.9261 de lei, potrivit ultimelor cotații BNR din prima zi a lunii iulie 2021.

Curs valutar 2 iulie 2021. Cât costă un dolar american

Un dolar a ajuns să coste 4.1555 de lei, potrivit ultimei ședințe BNR.

Curs valutar 2 iulie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a ajuns la valoarea de 4.4887 de lei, pe data de 1 iunie.

Curs valutar 1 iulie. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină câștigă teren în fața leului românesc, ajungând la valoarea de 5.7244 de lei, potrivit curs valutar BNR din 1 iulie.

Guvernatorul BNR, despre limitarea efectelor pandemiei

Și pentru că România, ca toate statele din lume, traversează o perioadă cu multe fluctuații pe plan economic, pricinuite de pandemia de Coronavirus, iată că reprezentanții BNR vorbesc deja despre limitarea efectelor cauzate de această situație cu care se confruntă întreaga omenire.

„Intenţionăm să intervenim gradual, adaptându-ne  la mediul aflat în continuă schimbare, cu respectarea cadrului legal. Pe termen lung, singura opţiune viabilă o reprezintă revenirea la o conduită „normală“ de politică monetară, conştienţi fiind însă cu toţii că noua normalitate va fi oarecum diferită de cea din trecut“, a explicat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice ge­ne­rale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatili­ta­tea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a mo­ne­dei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri dras­tice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a mai declarat Isărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: