Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 10 noiembrie. Ce valori au principalele monede europene

Curs valutar BNR 10 noiembrie. Ce valori au principalele monede europene

curs valutar

Curs valutar BNR pentru 10 noiembrie 2020. Banca Națională a României actualizează în fiecare zi rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea, în această zi.

UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar. Iată ce valori au monedele:
1EUR-4.8667
1USD-4.1306
1CHF-4.5022
1GBP-5.4682
Curs valutar BNR pentru 10 noiembrie 2020. Ce valori au principalele monede

Banca Națională a României a stabilit care este cursul valutar pentru cele mai folosite monede europene. În fiecare zi, acest lucru se întmplă în jurul orei 13:00, astfel că toate instituțiile iau în considerare, până la acea oră, valorile care au fost stabilite în sesiunea precedentă. Iată ce valori au un euro, un dolar american, un franc elvețian și o liră sterlină.

Curs valutar BNR pentru 10 noiembrie 2020 pentru un euro

Euro este iarăși în creștere, după cum arată datele BNR. Valoarea la care a ajuns acesta este de 4.8674 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0006 de lei.

Curs valutar BNR pentru 10 noiembrie 2020 pentru un dolar american

Dolarul american este în scădere în această sesiune a BNR. Acesta a scăzut până la valoarea de 4.0987 de lei. Vorbim despre o scădere stabilită de -0.0007  de lei.

Curs valutar BNR pentru 10 noiembrie 2020 pentru un franc elvețian

Francul elvețian face parte din categoria monedelor care au fost în creștere în sesiunea precedentă a BNR. Valoarea la care a ajuns acesta este de 4.5543 de lei.

Curs valutar BNR pentru 10 noiembrie 2020 pentru o liră sterlină

Lira sterlină este în scădere în sesiunea precedentă a BNR. Valoarea acesteia este de 5.3867 de lei, iar scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0029 de lei.

Măsuri luate de BNR în timpul pandemiei de coronavirus

„Banca Națională a României a adoptat un pachet de măsuri pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de epidemia cu noul coronavirus (COVID-19) asupra populației și companiilor românești .

Au fost întreprinse:

măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.

măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.

măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției”, a transmis BNR pe site-ul propriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: