Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 12 mai 2021. Cât costă principalele monede internaționale

Curs valutar BNR 12 mai 2021. Cât costă principalele monede internaționale

Curs valutar BNR 12 mai 2021. Iată cât costă euro și dolarul, față de leul românesc și care sunt valorile principalelor monede internaționale.

UPDATE, ora 13.00

Iată principalele cotații pentru ziua de miercuri, 12 mai:

  • Euro: 4.9263
  • Dolarul american: 4.0599
  • Fracul elvețian: 4.4905
  • Lira sterlină: 5.7396

Curs valutar BNR 12 mai 2021. Valorile pentru principalele monede

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi cursul valutar pentru principalele monede. Valorile se actualizează zilnic în jurul orei 13:00, când are loc o nouă ședință a BNR. Până la momentul comunicarii oficiale, sunt luate în considerare valorile din ședința anterioară a BNR, în acest caz fiind cea de marți. Iată ce valori le-au fost atribuite atunci monedelor de circulație internațională.

Curs valutar BNR 12 mai 2021. Cât costă un euro

În primul trimestru al lui 2021, Euro a înscris valori record. Este vorba de valori care au trecut mult peste pragul istoric în România. În sedința trecută, un euro a ajuns la valoarea de 4.9265 de lei, ceea ce denotă că moneda europeană este pe un trend ascendent.

Curs valutar BNR 12 mai 2021. Cât costă un dolar american

La polul opus se află dolarul American, care înregistrează o scădere dramatică, cu un nivel a scăzut și a ajuns să coste, potrivit ultimelor cifre de la BNR de marți, 11 mai, 4.0491 de lei.

Curs valutar BNR 12 mai 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a scăzut în ședința anterioară a BNR, aflându-se pe un trend descendent, astfel a ajuns să coste 4.4882 de lei.

Curs valutar BNR 12 mai 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină se află tot într-o creștere continuă, ajungând marți, 11 mai, adică sesiunea anterioară de actualizare a cursului valutar, la o valoare de 5.7238 de lei.

Curs valutar BNR, rol fundamental în economie

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, explică rolul fundamental pe care în are cursul de schimb valutar în România:

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a spus Mugur Isărescu.

Efectele pandemiei, resimțite și în cursul valutar BNR

„Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.

Iată și ce spun oficialii de la Banca Națională a României despre ascensiunea monedei europene.

„Am avut în ultima perioadă o creștere regională a tuturor valutelor din regiune. Vin pe fondul întăririi dolarului, care e la un nivel ridicat, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani față de euro. În ceea ce privește leul, am avut azi-noapte, de exemplu o creștere semnificativă a cursului pe interbancar, semn că nerezidenții sunt cei care operează aceste tranzacții, cei care operează din afara țării. E o situație mai greu de gestionat pentru BNR, pentru că nu suntem activi pe piață în acel moment”, a spus Dan Suciu, reprezentantul BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: