Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 13 mai 2021. Cât costă un euro, un dolar sau o liră sterlină

Curs valutar BNR 13 mai 2021. Cât costă un euro, un dolar sau o liră sterlină

Curs valutar BNR 13 mai 2021. BNR comunică în fiecare zi cotațiile pentru principalele monede internaționale, iată ce valori au euro, dolarul, lira sterlină și francul elvețian față de leul românesc.

UPDATE ora 13.30

Iată cotațiile principalelor monede de schimb valutar pentru joi, 13 mai:

  • Euro: 4.9265 lei
  • Dolarul american: 4.0823 lei
  • Francul elvețian: 4.4948 lei
  • Lira sterlină: 5.7278 lei

 

Curs valutar BNR 13 mai 2021. Valorile pentru principalele monede

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi cursul valutar pentru principalele monede. Valorile se actualizează zilnic în jurul orei 13:00, atunci când are loc o nouă ședință a la Banca Națională a României. Este de știut că până la momentul comunicarii oficiale, se vor lua în considerare valorile din ședința anterioară a BNR, în cazul de față, fiind vorba de valorile zilei de miercuri.

Curs valutar BNR 13 mai 2021. Cât costă un euro

Euro a înscris record după record în primele luni din 2021. Valorile monedei europene au trecut mult peste pragul istoric în România. În sedința trecută, adică cea de miercuri, 12 mai, un euro a ajuns la valoarea de 4.9263 de lei, ceea ce denotă că moneda europeană este pe un trend ascendent.

Curs valutar BNR 13 mai 2021. Cât costă un dolar american

La polul opus se află dolarul American, care înregistrează o scădere dramatică, cu un nivel a scăzut și a ajuns să coste, potrivit ultimelor cifre de la BNR de miercuri, 12 mai, 4.0599 de lei.

Curs valutar BNR 13 mai 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a înregistrat o creștere în ședința anterioară a BNR, adică miercuri, 12 mai, aflându-se pe un trend ascendent, astfel a ajuns să coste 4.4905 de lei.

Curs valutar BNR 13 mai 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină se află tot într-o creștere continuă, ajungând miercuri, 12 mai, adică sesiunea anterioară de actualizare a cursului valutar, la o valoare de 5.7396 de lei.

Euro, în ascensiune

Iată ce spun oficialii de la Banca Națională a României despre ascensiunea monedei europene.

„Am avut în ultima perioadă o creștere regională a tuturor valutelor din regiune. Vin pe fondul întăririi dolarului, care e la un nivel ridicat, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani față de euro. În ceea ce privește leul, am avut azi-noapte, de exemplu o creștere semnificativă a cursului pe interbancar, semn că nerezidenții sunt cei care operează aceste tranzacții, cei care operează din afara țării. E o situație mai greu de gestionat pentru BNR, pentru că nu suntem activi pe piață în acel moment”, a spus Dan Suciu, reprezentantul BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: