Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 14 decembrie 2020. Ce valori a stabilit BNR pentru marile monede

Curs valutar BNR 14 decembrie 2020. Ce valori a stabilit BNR pentru marile monede

curs bnr 14 decembrie

Curs valutar BNR 14 decembrie 2020. Banca Națională a României actualizează în fiecare zi rata de schimb valutar pentru pricipalele monede din lume. Iată ce valori au acestea, luni.

Curs valutar BNR 14 decembrie 2020. Ce valori au monedele europene

UPDATE

BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8730
1USD-4.0112
1CHF-4.5240
1GBP-5.3833

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi rata de schimb valutar pentru principalele monede ale lumii, de luni până vineri. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt din sesiunea precedentă a Băncii Naționale a României, adică cea de vineri. Iată ce valori au fost stabilite pentru un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.

Curs valutar BNR 14 decembrie 2020 pentru un euro

Euro este în creștere, potrivit sesiunii de vineri. Astfel, valoarea la care a ajuns moneda Uniunii Europene este de 4.8693 de lei. Vorbim despre o creștere mică, de doar +0.0001 de lei.

Curs valutar BNR 14 decembrie 2020 pentru un dolar american

Dolarul american a scăzut și a ajuns la valoarea de 4.0156 de lei. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0089 de lei.

Curs valutar BNR 14 decembrie 2020 pentru un franc elvețian

Francul elvețian a scăzut, de asemenea, în sesiunea anterioară și a ajuns la valoarea de 4.517 de lei.

Curs valutar BNR 14 decembrie 2020 pentru o liră sterlină

Și lira sterlină este tot în scădere și a ajuns să coste 5.3063 de lei. Scăderea a fost de -0.0507 de lei.

BNR asigură dezinfectarea bancnotelor

Toate bancnotele sunt dezinfectate de BNR, însă plata cu cardul este cea recomandată.

„Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații special destinate operațiunilor cu numerar, dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV. Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile. Toate locațiile sunt periodic igienizate cu produse de curățenie profesionale și dezinfectate cu produse biocide, iar pentru protecția personalului au fost luate măsuri adecvate contextului pandemic actual.

Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice (prin card, telefon, transfer bancar, plată online etc.) ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar”, anunță BNR.

Rolul BNR pentru menținerea stabilității financiare

„Banca Naţională a României are un rol intrinsec în menţinerea stabilităţii financiare, date fiind responsabilităţile ce rezultă din dubla sa ipostază de autoritate monetară şi prudenţială. Atribuţii subsumate obiectivelor de stabilitate financiară sunt exercitate atât prin reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor aflate sub autoritatea sa, cât şi prin formularea şi transmiterea eficientă a măsurilor de politică monetară şi supravegherea funcţionării în condiţii optime a sistemelor de plăţi şi decontări de importanţă sistemică. Totodată, este necesară identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor întregului sistem financiar, în ansamblul său şi pe componentele sale, deoarece monitorizarea stabilităţii financiare este preventivă. Apariţia şi dezvoltarea unor disfuncţionalităţi, precum evaluarea incorectă a riscurilor şi ineficienţa alocării capitalului, pot afecta stabilitatea sistemului financiar şi stabilitatea economică”, se arată pe site-ul BNR.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: