Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 22 februarie 2021. Cât costă un euro, un dolar, un franc sau o liră

Curs valutar BNR 22 februarie 2021. Cât costă un euro, un dolar, un franc sau o liră

GALERIE FOTO (2) Curs valutar BNR 22 februarie 2021

Curs valutar BNR 22 februarie 2021. Banca Naţională a României a actualizat cursul valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea.
BNR a actualizat cursul valutar BNR:
1EUR-4.8746
1USD-4.0188
1CHF-4.4703
1GBP-5.6364

Curs valutar BNR 22 februarie 2021. Ce valori a stabilit BNR pentru monedele europene

Banca Naţională a României actualizează în fiecare zi lucrătoare a săptămânii valorile pentru principalele monede de schimb de la nivel internațional. Acest lucru se întâmplă de luni până vineri, iar valorile sunt actualizate la ora 13:00. Până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea anterioară a BNR. Astfel, clienții și instituțiile bancare trebuie să se raporteze la acest curs valutar.

Curs valutar BNR 22 februarie 2021 pentru un euro

Euro a scăzut în această sesiunea a BNR, după cum arată informațiile. Un euro a ajuns să coste 4.8747 de lei, scăderea pe care a înregistrat-o fiind de -0.0001 de lei.

Curs valutar BNR 22 februarie 2021 pentru un dolar american

Dolarul american costă 4.0151 de lei, potrivit cursului valutar al BNR. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0248 de lei.

Curs valutar BNR 22 februarie 2021 pentru un franc elvețian

Și francul elvețian este în scădere în ziua aceasta, conform informațiilor BNR. Acesta costă 4.4930 de lei.

Curs valutar BNR 22 februarie 2021 pentru o liră sterlină

Și lira sterlină a scăzut și a ajuns să coste 5.6193 de lei. Anterior, valoarea unei lire sterline a fost de 5.6275 de lei.

Ce atribuții are BNR în țara noastră

„Banca Naţională a României are dreptul exclusiv de emisiune, fiind singura instituţie autorizată să emită însemne monetare, în baza unui program de emisiune dimensionat în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei băneşti

Banca centrală are competenţa exclusivă de autorizare şi reglementare în domeniul bancar şi este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Banca Naţională a României ţine în evidenţele sale contul curent general al Trezoreriei statului, deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice. Prin lege, este interzisă finanţarea directă a instituţiilor publice de către autoritatea monetară sau accesul privilegiat al acestora la resursele instituţiilor financiare.

Banca Națională a României are atribuții-cheie. Care sunt acestea

Banca Națională are dreptul exclusiv de emisiune a banilor, dar pe lângă aceasta, are multe alte atribuții extrem de importante. Iată care sunt acestea:

„elaborarea şi aplicarea politicii monetare şi a politicii de curs de schimb; autorizarea, reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, promovarea şi monitorizarea bunei funcţionări a sistemelor de plăţi pentru asigurarea stabilităţii financiare; emiterea bancnotelor şi a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României; stabilirea regimului valutar şi supravegherea respectării acestuia; administrarea rezervelor internaţionale ale României”, arată BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: