Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Ce valori au monedele europene

Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Ce valori au monedele europene

curs euro

Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Banca Națională a României a actualizat valoarea principalelor monede ale lumii. Iată ce valori au cele mai folosite monede pentru români.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar. Iată ce valori au monedele europene:

1EUR-4.8738
1USD-4.0922
1CHF-4.5042
1GBP-5.4621

Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Cât costă principalele monede europene

În fiecare zi, Banca Națională a României actualizează rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Cum acest lucru are loc abia după ora 13:00, toate instituțiile care lucrează cu valută ia în considerare, până la acel moment, valorile monedelor din sesiunea precedentă. În acest caz, ne vom raporta la valorile din sesiunea de miercuri. Iată ce valori au un euro, un dolar american, un franc elvețian și o liră sterlină.

Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Cât costă un euro

Euro este în creștere și în această sesiune a BNR. Valoarea la care a ajuns această monedă este de 4.8730 de lei, iar analiștii sunt de părere că nu se va opri aici. Chiar dacă au mai fost scădere, acestea au fost mici. Veste proastă, așadar, pentru românii care au credite în euro.

Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Cât costă un dolar american

Dolarul american este în scădere și a ajuns la valoarea de 4.0969 de lei. Scăderea care a fost înregistrată are valoare de -0.0011 de lei.

Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian este una dintre monedele care se află în creștere în această zi. Valoarea la care a ajuns este de 4.4927 de lei, iar creșterea stabilită de BNR este de +0.0025 de lei.

Curs valutar BNR 26 noiembrie 2020. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină a scăzut și a ajuns la valoarea de 5.4563 de lei. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0175 de lei.

Măsuri luate de BNR în pandemie

Ce face BNR pentru a limita efectele pandemiei de COVID? Mugur Isărescu a explicat:

„Intenţionăm să intervenim gradual, adaptându-ne  la mediul aflat în continuă schimbare, cu respectarea cadrului legal. Pe termen lung, singura opţiune viabilă o reprezintă revenirea la o conduită „normală“ de politică monetară, conştienţi fiind însă cu toţii că noua normalitate va fi oarecum diferită de cea din trecut“, susţine guvernatorul BNR.

Ce spune guvernatorul BNR despre cursul de schimb valutar:

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice ge­ne­rale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatili­ta­tea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a mo­ne­dei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri dras­tice ale ratei dobânzii de politică monetară”, mai spune Isărescu.

Ce obiectiv are BNR pentru perioada următoare, conform declarațiilor lui Mugur Isărescu:

„Pentru perioada următoare, obiectivul imediat al Băncii Naţionale a României rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb al leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă. Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate. Raportul asupra inflaţiei corespunzător trimestrului I al anului curent va fi dat publicităţii la sfârşitul acestei luni”, a declarat el.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: