Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 31 martie 2021. Moneda euro a depășit pragul de 4,92

Curs valutar BNR 31 martie 2021. Moneda euro a depășit pragul de 4,92

Curs valutar BNR 31 martie 2021.

Curs valutar BNR 31 martie 2021. Moneda euro a depășit pragul de 4,91 de lei. Iată ce valori au transmis specialiștii BNR pentru fiecare monedă în parte.
UPDATE
1EUR-4.9251
1USD-4.1969
1CHF-4.4513
1GBP5-5.7864

Curs valutar BNR 31 martie 2021. Valorile monedelor europene

În fiecare zi, Banca Națională a României actualizează cursul valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR. Inclusiv instituțiile bancare folosesc aceste date, precum și oamenii care au de efectuat tranzacții în valută. Iată ce valori au fost transmite în ședința de marți pentru un euro, un dolar american, un franc elvețian și o liră sterlină.

Curs valutar BNR 31 martie 2021. Valoarea unui euro

Euro a crescut din nou și este tot mai aproape de a depăși pragul de 5 lei. Valoarea la care a fost cotat un euro, marți, a fost de 4.9156 de lei, după o creștere înregistrată de +0.0184 de lei.

Curs valutar BNR 31 martie 2021. Valoarea unui dolar american

Dolarul american a fost într-o creștere, în ședința de marți a BNR. Un dolar a ajuns să coste 4.1876 de lei.

Curs valutar BNR 31 martie 2021. Valoarea unui franc elvețian

Francul elvețian este și el în creștere, la fel ca toate celelalte monede europene. Un franc a ajuns să coste 4.4447 de lei.

Curs valutar BNR 31 martie 2021. Valoarea unei lire sterline

Lira sterlină a ajuns la valoarea de 5.7614 de lei, după o creștere de +0.0128 de lei.

Ce spun analiștii despre creșterea constantă a euro

Purtătorul de cuvânt al BNR a transmis că nu ar trebui să fim îngrijorați de deprecierea leului, mai ales că alte monede au scăzut mult mai mult în raport cu euro.

„Sunt recorduri, dar dacă ne uităm la cifre vedem că deprecierea leului este una foarte scăzută. Avem de la 4,87 la 4,88, un ban și ceva. Este foarte puțin, în contextul dat, al reașezării pe plan extern extrem de semnificative, mai ales dacă ne uităm pe perechea euro-dolar, care de fapt dictează reașezarea. În două săptămâni au fost 4 cenți diferență, ceea ce este foarte mult pentru ceea ce presupune echilibrele internaționale. Sunt reașezări și pe piața dobânzilor, în SUA au început să crească dobânzile și are implicații și pe piețele valutare, care se reflectă în piețele emergente. În Ungaria și în Polonia, variația cursului a fost mult mai mare”, a explicat Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, la Digi24.

Mai mult, el ne îndeamnă să lăsăm prognozele la acest stadiu, de pure speculații, pentru că de cele mai multe ori ele nici nu au devenit reale.

„V-aș îndemna să uitați pe prognozele făcute în ultimele luni, ultimii ani, făcute de diverse entități și analiști și veți vedea că nu prea au nimerit evoluția de curs. Nu vreau să spun că acum e o altă situație, dar dacă ne uităm în istorie vedem că aceste prognoze rămân ceea ce sunt, simple prognoze”, a completat Dan Suciu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: