Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur 5 februarie 2019. Ce magnitudine a avut seismul produs în Buzău

Cutremur 5 februarie 2019. Ce magnitudine a avut seismul produs în Buzău

Cutremur 5 februarie 2019. Un cutremur a avut loc în dimineaţa zilei de marţi, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform datelor oferite de INFP.

Magnitudinea cutremurului a fost de 3.9 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la ora locală 3:18, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade pe scara Mercalli.

Conform INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 113 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (27 km), Covasna (40 km), Întorsura Buzăului (49 km), Târgu Secuiesc (54 km) şi Buzău (60 km).

În luna februarie 2019, în România s-au produs cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,9 pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

Cutremur 5 februarie 2019. Un seism de 5,4 grade a avut loc în Grecia

De asemenea, tot în această dimineaţă, Grecia a fost zguduită de un seism cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter, conform primelor estimări seismologice.

Cutremurul s-a produs în largul coastei vestice a Greciei, în apropiere de Corfu şi Lefkada, la 18 km nord-vest de oraşul Preveza.

Până acum, nu au fost raportate pagube materiale sau victime.

De la începutul lunii februarie, mai multe cutremure cu magnitudine cuprinsă între 4 şi 5 grade s-au produs în Grecia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: