Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur chiar în această dimineață! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut?

Cutremur chiar în această dimineață! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut?

Un cutremur de 7,4 a zguduit Taiwanul! Clădirile s-au prăbușit într-un oraș de pe coastă și se așteaptă zeci de replici. Bilanțul victimelor

Un nou cutremur a avut loc chiar în această dimineață, aducând îngrijorare în rândul populației. Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a înregistrat la ora locală 5:12 și a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Magnitudinea acestuia a fost de 3 grade pe scara Richter.

Unde s-a produs seismul

Potrivit specialiștilor, epicentrul cutremurului a fost la o adâncime de 125,7 kilometri în apropierea următoarelor oraşe:

  • 43 km vest de Focşani;
  • 54 km nord de Buzău;
  • 72 km est de Sfântu-Gheorghe;
  • 80 km est de Braşov;
  • 89 km nord-est de Ploieşti.

Serie de cutremure în ultima perioadă

Cutremurele nu sunt un fenomen nou în România. În ultima perioadă, țara a fost martora unor activități seismice considerabile. Din începutul lunii martie, s-au înregistrat cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,9 pe scara Richter. Printre acestea se numără și cel înregistrat pe 5 martie, având o magnitudine de 3,9 grade.

Cel mai mare seism din acest an

Cel mai mare seism înregistrat în acest an a avut o magnitudine de 4,3 și s-a produs în judeţul Vrancea, la o adâncime de 74 km, pe data de 15 ianuarie 2024. Totuși, cea mai mare mișcare tectonică înregistrată anul trecut a atins o magnitudine de 5,7 și a fost înregistrată pe 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 km.

Ce ne așteaptă în viitor

Întrebarea care îngrijorează pe mulți este când va avea loc „marele cutremur” în România. Despre acest aspect, Gheorghe Mărmureanu, unul dintre cei mai cunoscuți seismologi, a declarat că va ține populația informată. În fața acestor perspective, monitorizarea constantă a activității seismice și pregătirea pentru eventuale situații de urgență rămân priorități esențiale pentru siguranța publică.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: