Redactia.ro
Home » Știri » CUTREMUR cu o magnitudine însemnată, duminică! Seismologii sunt în alertă

CUTREMUR cu o magnitudine însemnată, duminică! Seismologii sunt în alertă

cutremur

Un seism s-a produs duminică dimineaţă. A avut o magnitudine însemnată. Deocamdată, nu se şie dacă au existat victime în urma cutremurului. Posibil, doar pagube materiale.

Astfel, un seism cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter s-a produs, duminică dimineaţă, pe teritoriul Insulelelor Virgine, la ora 10:49.

Cutremur la o adâncime de 30 km

Seismul de pe teritoriul Statelor Unite s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri.

Insulele Virgine Americane formează un grup de insule în Marea Caraibelor care aparține Statelor Unite ale Americii. Geografic, insulele aparțin de Insulele Virgine și sunt compuse din 4 insule principale și mai multe insule mici.

Suprafața totală este de 346,3 km pătrați iar populația era de 108.612 locuitori. În 1754 insulele au devenit colonie daneză. În 1917 Statele Unite au pus stăpînire pe insule, cumpărîndu-le de la Danemarca cu 25 milioane dolari, iar insulele au fost denumite „Insulele Virgine Americane”.

În 1927 locuitorilor li s-a oferit cetățenia americană.

Seism mic şi în România

Un cutremur de 2,3 grade pe scara Richter a avut loc, duminică dimineață, în județul Brăila.

Seismul s-a produs la o adâncime de 13,4 kilometri și a avut loc la ora 03:43:43. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 8km SV de Galați, 12km N de Brăila, 65km V de Izmayil, 66km V de Tulcea, 73km SE de Focșani, 95km E de Buzău, 98km S de Bârlad, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur

Nimeni nu poate prevedea sau preveni un cutremur și de aceea este bine să ne luăm o serie de măsuri de prevenire, și anume:
Nu faceţi modificări la structura clădirilor, pentru mărirea sau micşorarea unor încăperi, pentru că acestea vor afecta structura de rezistenţă;

Nu montaţi instalaţii grele (antene, instalaţii de ventilaţie/climatizare etc.) pe elementele structurale sau nestructurale ale clădirii, dacă acestea afectează structura de rezistenţă;

Identificați piesele de mobilier grele și obiectele grele care atârnă peste mese sau paturi și fie asigurate astfel încât să nu vă poată pune viața în pericol în caz că acestea vor cădea;

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: