Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur de 5,9 în Puerto Rico. A fost decretată stare de urgenţă

Cutremur de 5,9 în Puerto Rico. A fost decretată stare de urgenţă

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 grade s-a produs sâmbătă în Puerto Rico, care de vineri după amiaza a înregistrat mai multe replici de diferită intensitate, urmate cutremurului major de 6,6 grade care a zguduit marţi insula, relatează EFE.

Încă nu există informaţii cu privire la pagube, dar autoritatea pentru Energie Electrică din Puerto Rico a anunţat că unele municipalități din sudul insulei au rămas fără curent din cauza ultimului cutremur, anuntă digi24.ro

Mii de oameni sunt deja fără adăpost și fără curent electric și apă, în urma unei serii de cutremure care se tot produc în Puerto Rico de cel puțin două săptămâni.

Cutremur de 5,9 în Puerto Rico. De la începutul anului, în Puerto Rico au existat peste 950 de cutremure și replici.

Replici seismice puternice continuă să aibă loc în Puerto Rico după ultimul cutremur de magnitudine 5,2 înregistrat vineri, care a stârnit din nou panică în insula caraibiană. Puerto Rico, teritoriu american cu 3,2 milioane de locuitori, a fost zguduit începând din 28 decembrie de o serie de seisme.

Cutremurul de vineri cu magnitudinea de 5,2 s-a simţit în întreaga insulă şi a stârnit panică în rândul populaţiei.

Un seism major, de magnitudine 6,6, s-a produs însă marţi, când o persoană a murit, sute de clădiri au fost avariate şi peste 2.000 de persoane au fost nevoite să se instaleze în adăposturi, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Biroul pentru seismologie Red Sismica din Puerto Rico a informat că vineri la 22:50 ora locală (sâmbătă 02:50 GMT) s-a înregistrat o replică de 4,8 la o adâncime de 4 kilometri. Acest seism a fost urmat la 23:31, ora locală, vineri, ( sâmbătă 3:31 GMT) de o altă replică cu magnitudinea 3,6. Ultima dintre replici s-a produs la sâmbătă la ora locală 00:08 (4:08 GMT) și a avut magnitudinea de 4.

Cutremur de 5,9 în Puerto Rico

Autorităţile din Puerto Rico au decretat stare de urgenţă după ce cutremurul, produs marţi şi revizuit de USGS, la magnitudinea 6,4 grade, a lăsat în urmă un mort, mai mulţi răniţi, pagube materiale importante şi a obligat peste 2.000 de persoane să se instaleze în adăposturi, anunță stirieprotv.ro.

Biroul pentru seismologie Red Sismica din Puerto Rico a informat că nu a fost emis un avertisment de tsunami pentru Puerto Rico şi Insulele Virgene după cutremurul înregistrat de sâmbătă.

Seismul a fost localizat între latitudinea 17,937 şi longitudinea -66,717, la o adâncime de 32 de kilometri şi la 14,8 kilometri sud de Peńuelas.

USGS a transmis că de la începutul anului în Puerto Rico au existat peste 950 de cutremure şi replici. Un alt cutremur, cu magnitudinea de 6,4 grade, şi mai multe seisme puternice s-au produs luni şi marţi în Puerto Rico. O persoană a murit şi mai multe au fost rănite, conform Mediafax.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: