Redactia.ro
Home » Homepage » Cutremur în dimineața Floriilor, în România. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în dimineața Floriilor, în România. Ce magnitudine a avut seismul

A fost cutremur în România.

În dimineața zilei de 28 Aprilie, un cutremur slab a zguduit zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Evenimentul seismic a avut loc la ora 06:43:04 (ora locală a României) și a înregistrat o magnitudine de 3.3 pe scara Richter, la o adâncime de 86.2 kilometri.

Unde s-a resimțit seismul

Cutremurul a avut epicentrul în apropierea mai multor orașe importante, fiind situat la 41 kilometri vest de Focșani, 67 kilometri nord de Buzău, 69 kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 82 kilometri est de Brașov, 93 kilometri sud de Bacău și 95 kilometri sud-vest de Bârlad. Din fericire, seismul nu a produs victime sau pagube materiale semnificative, liniștea locuitorilor din aceste zone nefiind perturbată în mod serios.

Este de remarcat că, deși a fost resimțit de unii locuitori, cutremurul de Florii nu se compară cu cea mai mare mișcare tectonică înregistrată anul trecut. Pe data de 14 februarie, un seism de magnitudine 5.7 pe Richter a avut loc în județul Gorj, la o adâncime de doar 6.3 kilometri, provocând mai multă neliniște și atenție în rândul populației și autorităților.

Zona Vrancea este zguduită des de cutremure

Deși zona Vrancea este cunoscută pentru activitatea sa seismică frecventă și uneori intensă, majoritatea cutremurelor sunt de mică adâncime și intensitate, fiind parte din dinamica naturală a regiunii. În contextul acestui ultim eveniment, specialiștii continuă să monitorizeze activitatea seismică din zonă pentru a anticipa orice schimbări semnificative care ar putea afecta securitatea cetățenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: