Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit seismul de azi-dimineață

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit seismul de azi-dimineață

Cutremurele cu magnitudinea de peste 4 grade Richter din România. Unde și când au avut loc

Un nou eveniment seismic a avut loc marți dimineața în România, la ora 06:55, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Acesta a avut loc în zona seismică bine-cunoscută, Vrancea, și a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter. Iată detaliile!

Cutremur în România

Potrivit informațiilor furnizate de INCDFP, seismul a avut loc la o adâncime considerabilă, de 106.0 km. Afectând regiunea, cutremurul s-a simțit mai intens în apropierea unor orașe importante precum Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov, Bârlad și Bacău.

Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit seismul de azi-dimineață

Această mișcare tectonică nu a cauzat pagube semnificative, dat fiind caracterul său slab, cu o magnitudine sub 3 pe scara Richter. Cu toate acestea, cutremurul servește ca un nou amintitor al activității seismice din zona Vrancea, unde astfel de evenimente sunt destul de frecvente.

Anul acesta, țara noastră a fost martora a 41 de cutremure cu magnitudini variind între 2,1 și 4,3 pe scara Richter, conform datelor înregistrate de INCDFP. Aceste evenimente sunt o constantă într-o țară situată într-o zonă seismică activă.

Cu toate că seismul de astăzi a fost unul slab, este important să ne amintim de evenimentele semnificative din trecut. În anul precedent, România a fost lovită de cutremure cu magnitudini mai mari, precum cel înregistrat pe 14 februarie, cu o magnitudine de 5,7, în județul Gorj.

Ultimul seism semnificativ cu o magnitudine peste 4 s-a produs pe 15 ianuarie 2024, cu o magnitudine de 4,3, în zona Vrancea.

Astfel, seismul de azi-dimineață reprezintă încă o confirmare a activității seismice din România, cu Vrancea ca epicentru recurent al acestor evenimente. Este esențial să fim pregătiți și să luăm măsuri de siguranță în fața unei posibile creșteri a activității seismice în viitorul apropiat.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: