Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. În ce orașe s-a simțit și ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România. În ce orașe s-a simțit și ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România

Cutremur în România. În urmă cu câteva ore s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea. Potrivit INFP, seismul a avut loc la adâncimea de 131 kilometri, fiind resimțit în mai multe orașe din România.

Cutremur în România. În ce orașe s-a simțit și ce magnitudine a avut seismul

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezolvare pentru Fizica Pământului. miercuri, 6 aprilie, s-a produs un seism la ora 14.03, în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 131 km. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 79km E de Brașov, 93km NE de Ploiești, 101km S de Bacău, 114km V de Galați, 115km NV de Brăila, 144km N de București, 165km NE de Pitești, 181km SV de Iași, 193km E de Sibiu, 208km N de Ruse.

De aasemenea, marți, 5 aprilie, s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 2.5, la adâncimea de 111km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 69km NE de Ploiesti, 97km V de Braila, 97km SE de Brasov, 103km V de Galati, 109km NE de Bucuresti, 141km S de Bacau, 156km E de Pitesti, 172km N de Ruse, 194km NV de Constanta, 210km E de Sibiu.

Gheorghe Mărmureanu, despre gravitatea unui seism mare în Capitală

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizica Pământului a vorbit despre problemele majore, în cazul unui cutremur puternic în București. Conform specialistului, datele arată că nu se va produce un cutremur prea curând, iar cetățenii pot sta liniștiti. Cu toate astea, în cazul unui seism puternic în București, efectele vor fi dezastruoase. :

„Eu cred că producerea unui seism puternic, va fi devastator pentru Capitală. Depinde cât de mare e seismul. Dacă va fi un cutremur ca cel din 1940, care a fost mai mare decât seismul din 1977, având în vedere ce s-a construit în România și mai ales cum s-a construit, impactul va fi devastator. Să știți că de multe ori, când un bloc e căzut în urma unui cutremur, constructorii găsesc în stâlpul respectiv o căciulă sau un pantof. Vă dați seama ce înseamnă acest lucru. În acest caz, gravitatea depinde de mulți parametri.”, ne-a declarat Gheorghe Mărmureanu.Întrebat dacă în Vrancea sunt înregistrate anomalii ale activității seismice care să indice probabilitate unui cutremur rapid, Gheorghe Mărmureanu a spus următorul lucru:

„Nu! Sistemul monitorizează orice cutremur și nu numai din România, ci și din toată lumea. Iar rețeaua seismică pe care o avem în țară este produsă împreună cu Statele Unite ale Americii și toată rețeaua este automatizată. Rețeaua seismică înregistrează orice mișcare seismică, nu doar cutremure,

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: