Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. S-a resimțit în mai multe orașe

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. S-a resimțit în mai multe orașe

A fost cutremur în România în urmă cu puțin timp. Pământul s-a zdruncinat în jurul orei 15:23, iar cetățenii l-au resimțit din plin. Iată care sunt orașele afectate de acest seism.

Un cutremur a stârnit o mulțime de controverse în ultimele minute, după ce s-a dat alarma. În Vrancea locuitorii s-au speriat puțin, după ce casele au început să tremure. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a făcut primele declarații.

Cutremur de 4,1 grade în România

Românii au avut parte de o surpriză neașteptată în urmă cu puțin timp. În timp ce unii se pregătesc să se bucure de distracția din acest weekend, alții au simțit cutremurul care a avut loc în Vrancea. Acesta a ajuns a 55km SE de Sfântu-Gheorghe, 58km V de Focșani, 64km E de Brașov, 64km NV de Buzău și 85km N de Ploiești.

„În ziua de 07.07.2023, 15:23:10 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea EWS 4.1, la adâncimea de 153.875 km. Cutremurul s-a produs la 55km SE de Sfântu-Gheorghe, 58km V de Focșani, 64km E de Brașov, 64km NV de Buzău, 85km N de Ploiești”, a transmis INFP.

România, zguduită de cutremure de la începutul anului

În dimineața zilei de 19 iunie 2023, regiunea Oltenia a fost zguduită de un cutremur cu o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter, conform informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Această mișcare tectonică a avut loc în județul Gorj, la ora locală 8:26, și s-a resimțit la o adâncime de 15 km. Epicentrul cutremurului s-a situat în apropierea mai multor orașe importante din zonă. La aproximativ 18 kilometri nord-vest de Târgu Jiu, la 68 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, la 68 km sud de Hunedoara, la 82 km sud de Deva, la 96 km est de Reșița și la 99 km vest de Râmnicu Vâlcea.

Această regiune a României nu este străină de fenomenul cutremurelor, cu alte două evenimente semnificative înregistrate în acest an. La data de 7 iunie 2023, în județul Arad, în regiunea Banat, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 5,6 km. Acest eveniment seismic a fost însoțit de 13 replici, amplificând îngrijorările populației locale cu privire la securitatea lor.

Cu toate acestea, cel mai puternic cutremur din acest an în România a avut loc pe 14 februarie în județul Gorj. Acesta a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 6,3 kilometri. Acest eveniment a generat îngrijorare în rândul locuitorilor și a evidențiat importanța luării măsurilor de pregătire și prevenire în fața riscurilor seismice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: